Πολιτική

20/10/2020 - 16:37

Νέα κόντρα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και τον τρόπο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου: 

Κύριε Πρόεδρε, στα αιτήματα της Λαικής Συσπείρωσης σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία σας επισυνάπτω, ενημερωθήκαμε για τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής με την αναρτημένη απάντησή σας στις στις 10 Οκτώβρη 2020 σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.  Θεωρούμε ότι οι θέσεις σας εκπροσωπούν περισσότερο την κεντρική εξουσία παρά Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Αρχής που θέλει να υπηρετεί το θεσμό της «τοπικής αυτοδιοίκησης»,  όπως υποστηρίζει. Διερωτάται κανείς πόσο αυτοδιοικητικός μπορεί να θεωρείται ένας θεσμός, όταν το ανώτατο όργανό του που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν συνεδριάζει και οι αποφάσεις λαμβάνονται διά τηλεφώνου. Η εκ περιφορά συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται με δική σας επιλογή, γεγονός που καταδεικνύει ότι  κρύβεστε πίσω από τις επιταγές της κυβέρνησης. Με τις ενέργειες αυτές υιοθετείτε την επιλογή της κυβέρνησης και γενικά της κεντρικής εξουσίας, που μετατρέπει τους δήμους σε θεσμό  τοπικής διοίκησης.

Τα παραπάνω ενισχύονται ακόμη περισσότερο, όταν δίνεται η δυνατότητα μέσα από τις οδηγίες λόγω covid 19 να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με την φυσική παρουσία  όλων των μελών του, χωρίς την παρουσία των συνδημοτών μας. 

Επανανερχόμαστε και ζητάμε

1) Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής με τη φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων, καθώς στο συγκεκριμένο χώρο μπορούν να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και εύκολα να υλοποιηθούν, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να παίζει το ρόλο για τον οποίο ψηφίστηκε από το λαό της Δυτικής Λέσβου. 

2) Η παραπάνω πρόταση για συνεδριάσεις στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου να τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

3) Η συνεδρίαση στις 20 του Οκτώβρη να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω με νέα πρόσκληση. 

Καλλονή, 20 Οκτώβρη 2020

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης

Βαξεβάνης Σταύρος

Κλομιδιώτης Θέμης

Μαργαρίτης Χαράλαμπος

Πανταχός Αντώνης

Σαλταμάρας Γιώργος

Συκάς Γιάννης

 

Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου: 

Αναφορικά με τη νέα επιστολή του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννη Συκά, που συνυπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, ζητώντας οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να γίνονται στο Δημοτικό Θέταρο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης επανέρχεται:

«Αγαπητέ κ. Συκά και  Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το έγγραφο το οποίο  αποστείλατε με θίγει και ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ το επιθετικό σας ύφος.

Καταρχήν  για τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής ενημερωθήκατε επίσημα και ο καθένας ξεχωριστά μέσω email.

Κατά δεύτερον με παρουσιάζετε σαν υπηρέτη και υπερασπιστή (πιθανώς και οπαδό) της κυβέρνησης ή της όποιας κεντρικής εξουσίας. Θεωρώ ότι έχω δώσει εξετάσεις στον τομέα αυτό οπότε δεν δέχομαι τις κατηγορίες σας. Το πώς θα γίνονται οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου απορρέει από τις εκάστοτε οδηγίες τις οποίες είμαι υποχρεωμένος να τηρώ και είναι ευθύνη δική μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου. 

Υ.Σ. Σας επισυνάπτω την απάντηση που σας είχα δώσει μέσω email την προηγούμενη φορά. Ελπίζω αυτή τη φορά να την διαβάσετε πριν με κατηγορήσετε και πάλι 

Πάντα στην διάθεση σας».

 

Μοιράσου το άρθρο!