Πολιτική

15/05/2014 - 17:45

Το νέο μοντέλο Διοίκησης του Δήμου Λέσβου παρουσίασε ο Φωτής Ξύδας

ign="center"> 

Το νέο μοντέλο Διοίκησης του Δήμου Λέσβου και το σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών εκτός της πόλης της Μυτιλήνης ανέπτυξε στην ομιλία που πραγματοποίησε στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής ο επικεφαλής του Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο υποψήφιος Δήμαρχος Φωτής Ξύδας.

 Στο θερμό ακροατήριο από όλο το λεκανοπέδιο Καλλονής ο κ. Ξύδας  παρουσίασε το πρόγραμμα του το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εκχώρηση αρμοδιοτήτων και μέσων  στον Αντιδήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο Καλλονής  ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται. «Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  είπε ο κ. Ξύδας θα έχει δυνατότητα υπογραφής. Μπορεί η Δημοτική Ενότητα Καλλονής να μην έχει Δήμαρχο αλλά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα έχει όλες εκείνες τις αρμοδιότητες προκειμένου να εκτελεί τα καθήκοντά του». Επιπροσθέτως, τόνισε ότι σε κάθε Δήμο θα λειτουργεί το Δημοτικό Κατάστημα με μεταφορά προσωπικού που θέλει να υπηρετήσει εκεί λόγω εντοπιότητας, ενώ θα γίνει η σύνδεση  με τερματικό όλων των Δημοτικών Καταστημάτων προκειμένου η εξυπηρέτηση των πολιτών να είναι άμεση και στα χωριά.

«Θα δώσουμε λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών όπως της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων. Γνωρίζω και συμμερίζομαι απόλυτα την επιθυμία σας να ζείτε σε μια πόλη καθαρή , νοικοκυρεμένη και όμορφη», είπε ο κ. Ξύδας,  «όχι μόνο στα δικά σας μάτια αλλά και στα μάτια των εκατοντάδων επισκεπτών μας.  Γνωρίζω επίσης το παράπονο σας για το ότι η Καλλονή είναι ο ενδιάμεσος σταθμός προς  άλλους προορισμούς . Κατανοώντας το παράπονο – αίτημα σας ανακοινώνω ότι ο Συνδυασμός μας θα είναι έτοιμος, όταν αναλάβει, να λειτουργήσει Γραφείο Τουρισμού στην  Σκάλα Καλλονής. Για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς το  νησί μας, συνέχισε ο κ. Ξύδας, η δουλειά μας θα ξεκινήσει στις 26 του μήνα καθώς πρόθεσή  μου είναι να επισκεφθώ τους Δημάρχους και άλλους Αξιωματούχους  των απέναντι παραλίων με τους οποίους όπως γνωρίζετε διατηρώ άριστες σχέσεις εξαιτίας της θέσης μου που είχα ως πρέσβυς της χώρας μας στην Άγκυρα. Είμαι υπερήφανος για το αποτέλεσμα της δουλειάς μου εκεί γιατί καταφέραμε να βελτιώσουμε θεαματικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να δημιουργήσουμε θεσμούς  προκειμένου και τούρκοι πολίτες να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας. Αυτό το τουριστικό ρεύμα θα επιδιώξουμε να αυξηθεί προκειμένου το νησί μας, αλλά και οι άλλοι προορισμοί όπως είναι η Καλλονή, να επωφεληθούν οικονομικά. Σε όποια χώρα και αν υπηρέτησα ως Πρέσβυς πρέπει να σας πω, είπε ο κ. Ξύδας, ήμουν περήφανος για τη Λέσβο, για το νησί μας,  γι΄ αυτό  το όνομα του θα το κάνουμε γνωστό παντού καθώς θα το καθιερώσουμε ως  Βrand Name».

Ο Φωτής Ξύδας επανέλαβε την πρόθεση του  Αδέσμευτου Συνδυασμού του να ορίσει Αντιδημαρχία Προγραμμάτων Ε.Ε., προκειμένου «να αντλήσουμε, όπως είπε, ευρωπαϊκούς πόρους για έργα  τα οποία θα τα χαρακτηρίζει η συνέχεια και η χρησιμότητα για τον τόπο. «Μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να αντλήσουμε πόρους», είπε ο κ. Ξύδας και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν ποιος είναι εκείνος ο συνδυασμός   που μπορεί να φέρει περισσότερα κονδύλια στη Λέσβο λόγω των δυνατοτήτων συζητήσεων που έχει ο επικεφαλής του με τους Αξιωματούχους της ΕΕ. « Ένα από τα πρώτα μου ταξίδια θα είναι  προς την Ε.Ε. γιατί γνωρίζω από τις επαφές μου με πρώην συναδέλφους μου εκεί ότι τα χρήματα υπάρχουν και περιμένουν να αντληθούν.  Με τεκμηριωμένη στρατηγική προόδου και αναπτύξεως  θα φέρουμε κονδύλια στο νησί  τα οποία θα μοιραστούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες  ώστε και  η Καλλονή να  πάρει αυτό που της αναλογεί».

Στην ομιλία του ο κ. Ξύδας τάχθηκε υπέρ της συνέχισης λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής και του Υποκαταστήματος της Εφορίας.  Θέλουμε η Αστυνομία να παραμείνει στην Καλλονή προκειμένου να αστυνομεύει την περιοχή επαρκώς και ο κόσμος να αισθάνεται ασφαλής είπε ο κ. Ξύδας, ενώ για το θέμα της Εφορίας σημείωσε ότι δεν μπορεί ένας ολόκληρος  πληθυσμός να μην μπορεί να διεκπεραιώνει τις φορολογικές του υποθέσεις στην Καλλονή.

Ο κ. Ξύδας καταχειροκροτήθηκε  πολλές φορές κατά την διάρκεια  της ομιλίας του από τους πολίτες  που είχαν συγκεντρωθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, τους οποίους κάλεσε να υπερψηφίσουν τον Αδέσμευτο Συνδυασμό για τη Λέσβο. «Δώστε μου την δύναμη, είπε ο κ. Ξύδας, να επιτελέσουμε ένα έργο χωρίς κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις. Υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις όπως γνωρίζετε  που μας στηρίζουν και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Κατεβαίνουμε όμως  Ανεξάρτητοι για να βοηθήσουμε όλους εσάς στο κοινό μας όραμα: Να κάνουμε τη Λέσβο «διαμάντι» του Αιγαίου  για την οποία θα είμαστε περήφανοι εμείς και τα παιδιά μας.

 

Μοιράσου το άρθρο!