Πολιτική

30/04/2020 - 16:45

Νίκη Τσιριγώτη: Οι μάσκες έπεσαν. Η Δημοτική αρχή παραδίδει την καθαριότητα τους ιδιώτες

Η ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης και τη Νίκη Τσιριγώτη

Η δημοτική αρχή Μυτιλήνης, πανέτοιμη από καιρό, με πρόσχημα τώρα την πανδημία του κορονοϊού ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Εάν νομίζει ότι οι μάσκες λόγω της πανδημίας αντί για προστατευτικές είναι και για φίμωση είναι γελασμένη. Πριν από λίγο καιρό τάχα συντασσόταν με τους εργαζομένους και υποκριτικά «στήριζε» τα ψηφίσματά τους. Τώρα με το άλλοθι της πανδημίας και του «επείγοντος» παραδίδει την καθαριότητα σε ιδιώτες. Οι μάσκες τελικά έπεσαν και φάνηκε η πραγματική τους διάθεση!

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών και η απαξίωσή τους, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και υλικοτεχνικών μέσων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που και η ίδια η δημοτική αρχή υπηρετεί και υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια, για το καλό των εργολάβων και σε βάρος των εργαζομένων του δήμου και των δημοτών.

Να αποσυρθεί τώρα κάθε σκέψη για παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες! Οι εργαζόμενοι του δήμου και ο λαός του νησιού να μην το επιτρέψουν!

-----

 

Περιοδεία 

Περιοδεία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης με τους δημοτικούς συμβούλους Νίκη Τσιριγώτη και Παναγιώτη Βαλάκο σήμερα το πρωί στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στη χωματερή, στις υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, με αφορμή την πρωτομαγιά την οποία τιμά η εργατική τάξη αύριο.

Εκεί διένειμαν ανακοίνωση και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη δεχτούν να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης, να μη δεχτούν να φορέσουν μάσκα «σιωπής» μπροστά στα νέα μέτρα, μπροστά στην «επόμενη μέρα» που έχει ήδη έρθει και είναι τραγική για τους ανθρώπους του μεροκάματου με μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, εάν οι ίδιοι δεν οργανώσουν δυναμικά τον αγώνα τους.

Μοιράσου το άρθρο!