Πολιτική

05/06/2014 - 15:04

Ο Δήμαρχος στο 5ο Δημοτικό - Παρελήφθησαν εργασίες της στατικής επάρκειας

Τ

ο εργοτάξιο αποκατάστασης της στατικής επάρκειας - γενικής επισκευής - αναδιαρρύθμισης κτιρίου και διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου και τη Μηχανικό του Δήμου, Κωνσταντίνα Συριανού.

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 2.730.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.),  που χρηματοδοτείται από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., και εκτελείται από την εργοληπτική εταιρία «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», αφορά ουσιαστικά, στην ανακατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της περιοχής να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Συγκεκριμένα, παρουσία του κ. Βουνάτσου και με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου, παρελήφθησαν εργασίες που αφορούν στην αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, ήτοι τους σιδηρούς οπλισμούς των υποστυλωμάτων υπογείου και ισογείου.

Ο Δήμαρχος, αφού ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο εκτέλεσης του έργου κ. Αντώνη Καλδέλλη και τις προαναφερόμενες μηχανικούς του Δήμου, ότι οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έστω και υπό βροχή, παρακολουθούμε από κοντά όπως έχουμε υποχρέωση, την εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου, όπως και κάθε έργου που εκτελούμε στο Δήμο μας, με στόχο την άρτια και έγκαιρη ολοκλήρωσή του. Η αποκατάσταση του ιστορικού 5ου  Δημοτικού Σχολείου, στην Επάνω Σκάλα, εκπονείται βάσει εγκεκριμένων μελετών (στατικών αρχιτεκτονικών, κλπ), απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και σύμφωνα με την νομοθεσία περί Δημοσίων Έργων και θα λειτουργήσει όσο το δυνατό συντομότερα για να το χαρούμε όλοι μας. Τα δε διαδιδόμενα από ορισμένους, είναι ανάξια διαψεύσεως».

Μοιράσου το άρθρο!