Πολιτική

19/09/2022 - 19:26

Ο Π. Κουφέλος στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Με τη σκέψη σε όλους εκείνους που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις αλησμόνητες πατρίδες, πραγματοποιήθηκαν εχθές 18 Σεπτεμβρίου 2022 εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Η έναρξη της ημέρας ξεκίνησε με  Δοξολογία και τέλεση αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Επάνω Σκάλα. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου Πανάγος Κουφέλος κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου , Κωνσταντίνου Μουτζούρη. Αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πράξη δικαιοσύνης και ταυτόχρονα οδηγός για το μέλλον η διατήρηση της ιστορικής μνήμης ! Η Ιστορία πρέπει να παραμένει ζωντανή προκειμένου να διδάσκει τους νεότερους. Με έντονη θλίψη, έχοντας ένα κοινό αέναο πόνο, τον κρυφό πόνο του Ελληνισμού τιμάμε σήμερα και κάθε χρόνο τα αδέρφια μας, τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας που δολοφονήθηκαν βάναυσα και εκδιώχθηκαν βιαίως από τα πατρογονικά τους χώματα.Τιμάμε τη μεγάλη συμβολή τους στην οικονομική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας, όπως και στους εθνικούς αγώνες.  Η ανθρώπινη ζωή μηδενίστηκε, η αξιοπρέπεια καταρρακώθηκε,η προσωπικότητα ισοπεδώθηκε, ο Ελληνισμός αφανίστηκε…Όμως η μακραίωνη παράδοση της Μικράς Ασίας, συνεχίστηκε! Και συνεχίζουμε….Και Αναστοχαζόμαστε και Προχωράμε ατενίζοντας το μέλλον. Με γνώση και ισχυρά εφόδια.

Αιωνία η μνήμη των σεπτών θυμάτων της στυγερής Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

 

 

Μοιράσου το άρθρο!