Πολιτική

16/11/2019 - 07:12

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αντιδρά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης - Θεσσαλονίκης! Κάποιος ας τους μαζέψει...

Το διαβάσαμε κι αυτό.... Ο ΣΥΡΙΖΑ (Καβαλάς) να αντιδρά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης - Θεσσαλονίκης και να λέει απίστευτες ανοησίες

Είναι εκπληκτικό πως ένα κόμμα που πριν λίγους μήνες ήταν στην εξουσία να σκέφτεται με τέτοια στενά τοπικιστικά πλαίσια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ Καβαλάς. Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου πως σχολιάζει την απίστευτη ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας:

«Τα τελευταία χρόνια, το λιμάνι της Καβάλας ήταν η κύρια πύλη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα. Το γεγονός αυτό, εκτός από το ότι αναβάθμισε το λιμάνι μας, απέφερε και έσοδα και θέσεις εργασίας στην πόλη και στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, δηλαδή το Υπουργείο Ναυτιλίας, πήρε απόφαση η μία από τις δύο επιδοτούμενες γραμμές, να σταματήσει να συνδέεται με την Καβάλα και να δοθεί στη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποτελεί πισωγύρισμα για την Καβάλα και σίγουρα υποβαθμίζει το λιμάνι μας στον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας και των Βαλκανίων. Η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας στερεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό πόρο, ένα εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης από την πόλη και το Νομό και, βέβαια, πόρους και θέσεις εργασίας από την τοπική οικονομία.

Η νέα διοίκηση του Ο.Λ.Κ., που πριν λίγες ημέρες τοποθέτησε η Νέα Δημοκρατία, μετά τις εξελίξεις αυτές, είναι κατάφωρα έκθετη και προφανώς υπόλογη στην κοινωνία της Καβάλας. Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε σε τέτοιες αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που υποβαθμίζουν την Καβάλα και θέτουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή της προοπτική».

 

Ακόμη και οι τοπικές εφημερίδες της Καβάλας σχολιάζουν αυτή την απίστευτη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας:

  • Δεν αντιλαμβανόμαστε το σκεπτικό της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)-Προοδευτική Συμμαχία, για τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) στην επανασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Δεν νοείτε το μεγαλύτερο λιμάνι της βόρειας Ελλάδας, να μην έχει καμία σύνδεση με τα νησιά. Η κατάργηση της γραμμής, κατά την άποψη μας, ήταν λανθασμένη απόφαση. Κι ας «ωφελήθηκε» η Καβάλα από αυτή.
  • Όμως, πρέπει να εξετάσουμε εάν είναι πραγματικά ωφελημένη η Καβάλα από τις δύο (επιδοτούμενες) γραμμές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τα τελευταία έτη. Κι αν, η μεταφορά του ενός εκ των δύο δρομολογίων στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί απώλεια.
  • Πράγματι, το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» έγινε η κύρια «πύλη» σύνδεσης των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα. Η αναβάθμιση του λιμανιού της Καβάλας, ωστόσο, δεν οφείλεται μόνο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά. Τα προηγούμενα έτη έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες βελτίωσαν τις υποδομές, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη γενικότερη εικόνα του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης του. Τις παρεμβάσεις αυτές σχεδίασε και υλοποίησε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, σε συνεργασία με άλλους φορείς.
  • Η επανασύνδεση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, ήταν πάγιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων των νησιών αυτών. Το ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Νομού Λέσβου, για παράδειγμα, είχε δρομολόγιο προς τη Θεσσαλονίκη, το οποίο περνούσε από την Καβάλα (σ.σ. το λεωφορείο ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής μέχρι την Καβάλα και συνέχιζε οδικώς προς τη Θεσσαλονίκη). Με τη θαλάσσια σύνδεση, οι κάτοικοι της Λέσβου θα μετακινούνται κατευθείαν προς τη Θεσσαλονίκη

(από τον "Καθημερινός Τύπος Καβάλας ¨) 

 

Μοιράσου το άρθρο!