Πολιτική

11/03/2011 - 16:06

Οι θέσεις του Π. Πατερέλλη για την κατάσταση στο Δήμο Λέσβου

Ο Παντελής Πατερέλλης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΛΕΣΒΟΣ, Δημιουργική Πορεία», κληθείς να σχολιάσει την γενικότερη κατάσταση στο Δήμο Λέσβου, ιδιαίτερα μετά την προχθεσινή (9.3.10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Ενοχλήθηκε τις προάλλες ο κ. Δήμαρχος από δηλώσεις μου, που δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο, και, έσπευσε να τις χαρακτηρίσει «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση»! Κάνει μεγάλο λάθος, αφού τόσο η αντιπολίτευση, αλλά και οι δημότες, ως φαίνεται, του έχουν δώσει «περίοδο χάριτος» αναγνωρίζοντας πρωτίστως την συγκυρία της λειτουργίας με το νέο σύστημα του ενιαίου Δήμου που επέβαλλε ο «Καλλικράτης».

Όμως η εικόνα της διοίκησης – διαχείρισης των κοινών στον Δήμο Λέσβου σύμφωνα με όσα διαμείφθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίζεται πράγματι ανησυχητική.

Όσοι έχουμε ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουμε ότι η ανάληψη μιας νέας δημ. Αρχής είθισται να συνοδεύεται από διαπιστώσεις και απαρίθμηση χρεών και υποχρεώσεων της προηγούμενης. Θυμίζω σχετικές δηλώσεις των κ.κ. Χοχλάκα, Γιακαλή και Χατζηκομνηνού, όταν αντίστοιχα διαδέχθηκε ο ένας τον άλλον στο Δημαρχιακό θώκο τα τελευταία χρόνια. Τώρα όμως τα πράγματα διαφέρουν, όχι επειδή εφαρμόζεται το νέο σύστημα του «Καλλικράτη», αλλά γιατί κάθε μέρα που περνά διαφαίνεται ότι οι σημερινοί διοικούντες τον Δήμο Λέσβου κάθε άλλο παρά επιδιώκουν να εργασθούν για την επίλυση των προβλημάτων που αναφύονται, αλλά περιορίζονται στην κινδυνολογία, στην καταγγελιολογία και στην μετακύληση των δράσεων και των ευθυνών είτε στους προηγούμενους είτε στην κεντρική κρατική εξουσία. Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η διάθεση για ουσιαστική υπηρέτηση της Τ.Α. δραπέτευσε απ τους χώρους των οραμάτων και των αρχών και εγκαταστάθηκε στη μικροπολιτική! Προσωπικά εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα εκδηλωθεί η δυσφορία της κοινής γνώμης και των δημοτών απέναντι σ αυτή την άθλια εφαρμοζόμενη απ τον κ. Δ. Βουνάτσο επικοινωνιακή πολιτική.»

Συνεχίζοντας ο κ. Πατερέλλης και αναφερόμενος ιδιαίτερα στα όσα διαμείφθηκαν στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«– Δεν νοείται με κάθε επισημότητα και επιχειρήματα η οικονομική υπηρεσία του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να καταθέτει ότι το χρέος είναι διαχειρίσιμο και αντιμετωπίσιμο και την ίδια ώρα ο κ. Δήμαρχος να το παρουσιάζει ως «ανεξέλεγκτο και μη αναστρέψιμο»!

– Δεν νοείται να γνωρίζει η δημοτική αρχή το σοβαρό πρόβλημα της μη λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Καλλονής και να μην έχει κάνει το παραμικρό, αλλά να περιορίζεται να δηλώνει ότι έληξαν οι συμβάσεις … του ηλεκτρολόγου και κάποιων άλλων και δεν βρέθηκε…. μια άλλη λύση για να μην φθάσουν τα λήμματα στα χωράφια και στη θάλασσα!

– Δεν νοείται να συστήνεται τριμελής επιτροπή για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και να αποκλείεται η συμμετοχή της αντιπολίτευσης!  Τι αλήθεια διερωτάται κάθε νοήμων δημότης  επιδιώκουν ή τι έχουν να κρύψουν?

– Δεν νοείται επί δεκαήμερο να είναι κλειστό το κολυμβητήριο, να υπόσχονται ότι θα το ανοίξουν όπως –όπως με δανεικό πετρέλαιο, να απειλούν τα παιδιά – κολυμβητές και τα αθλητικά σωματεία με επιβολή συνδρομών και να μην έχουν κανένα σχεδιασμό για μονιμότερες λύσεις, όπως π.χ. απ το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

–Δεν νοείται μέχρι σήμερα να μην έχει γίνει καμιά ενημέρωση από τη Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας για το ΕΣΠΑ αφού δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από τη νέα δημοτική αρχή και να περιμένουν προγράμματα εγκεκριμένα  πολλών εκατομμυρίων ευρώ όπως  η Ολοκληρωμένη Αστική Παρέμβαση (13.850.000€).

Τα παραπάνω αποτελούν χαρακτηριστικά μόνο παραδείγματα της πρόθεσης της δημοτικής αρχής του κ. Βουνάτσου και των συνεργατών του, για τους οποίους αρχίζει πια να αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη ότι η βούλησή τους να διαχειρισθούν τα κοινά εκδηλώθηκε για να ικανοποιήσει προσωπικές τους επιθυμίες και ενδεχομένως αλλότριους στόχους, αποφεύγοντας να εκπληρώσουν τα ουσιαστικά τους καθήκοντα στην υπηρέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

 

Μοιράσου το άρθρο!