Πολιτική

24/10/2013 - 18:26

Οικολόγοι Πράσινοι Λέσβου: «Η ποιότητα του νερού στη Λέσβο»

Οικολόγοι Πράσινοι Λέσβου: «Η ποιότητα του νερού στη Λέσβο»

yle="text-align: justify;">Oι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν κρίσιμες προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της όλης διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών-χημικών εξετάσεων που διεξάγονται, πρέπει να αναρτώνται στο internet στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΛ.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο με σωληνώσεις από αμίαντο και σίδερο, στη Μυτιλήνη και στην υπόλοιπη Λέσβο, όπως καθαρισμοί-απολυμάνσεις-συντήρηση των σωληνώσεων του δικτύου της Μυτιλήνης αλλά και των λοιπών χωριών.

Nα δρομολογηθούν πρωτοβουλίες για την εξοικονόμηση νερού μέσω κινήτρων για χρήση οικιακών συσκευών που καταναλώνουν μειωμένη ποσότητα νερού (καζανάκια μειωμένης ροής, ντουζ πίεσης εξοικονόμησης).

Εκμετάλλευση του βρόχινου νερού, τη δημιουργία διπλών δικτύων, ένα δίκτυο για πόσιμο νερό και ένα για νερό δεύτερων χρήσεων και για πότισμα, δημιουργία συστημάτων ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης νερού.

Επίσης την χρησιμοποίηση του νερού των βιολογικών καθαρισμών, μετά από τριτοβάθμια επεξεργασία.

Οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων έχουν κατατεθεί και στη Δ/νση Υδάτων της Περιφέρειας με σκοπό να ενσωματωθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο για την διαχείριση των υδάτινων πόρων σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.

ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερες πληροφορίες: Στέλιος Κραουνάκης 6949286355

 

Μοιράσου το άρθρο!