Πολιτική

25/02/2021 - 13:56

Όλοι πλέον καταγγέλλουν τον Δήμο Μυτιλήνης για ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Καταγγελία και από την Λαϊκή Συσπείρωση

Η δημοτική αρχή Μυτιλήνης, αξιοποιώντας το άθλιο νομικό πλαίσιο των ελαστικών μορφών απασχόλησης που στήριξαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και παρά τα κροκοδείλια δάκρυά τους δεν φρόντισαν να αλλάξουν, αξιοποιώντας το άλλοθι της αδυναμίας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και πατώντας πάνω σε υπαρκτές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, με την επίκληση των αναγκών λόγω κορονοϊού προβαίνει σε σωρεία προκηρύξεων για δίμηνες, τετράμηνες και εξάμηνες συμβάσεις εργασίας.

Πέρα από την εκμετάλλευση της ανάγκης των ανέργων για δουλειά έστω και προσωρινή, οι προκηρύξεις αυτές επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους στην στήριξη της εργασιακής ομηρίας, στην ανακύκλωση της ανεργίας και στην ενίσχυση των πελατειακών σχέσεων της εκάστοτε δημοτικής αρχής με όσους έχουν ανάγκη, δεν καθορίζουν κανένα απολύτως κριτήριο, κοινωνικό, προϋπηρεσίας, ηλικιακό κλπ. Ευλόγως γεννάται το ερώτημα λοιπόν με ποιό κριτήριο θα επιλεγούν όσοι επιλεγούν.

Τώρα και ενώ εκκρεμεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΔΥ/4172 – 18/2/2021 ανακοίνωση του Δημάρχου, ενώ αιτήσεις ακόμα κατατίθενται, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι καλούνται για να προσκομίσουν δικαιολογητικά σαν να είναι κιόλας στους επιτυχόντες, παραβλέποντας το πλήθος των αιτήσεων που ακόμα υποβάλλονται.

Καλούμε το Δήμαρχο να απαντήσει δημόσια για το θέμα αυτό τώρα.

Να τεθούν σαφή κριτήρια που να μην αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης των διαδικασιών και να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή στη διαδικασία όσων ανθρώπων αναγκάζονται να αναζητήσουν δίμηνη, τετράμηνη ή εξάμηνη απασχόληση σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, το λαό της Λέσβου, να παλέψουμε μαζί για να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μυτιλήνη 25/2/2021

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Νίκη Τσιριγώτη

 

-------

 

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί οι καταγγελίες από την Δημοτική Παράταξη "Πυξίδα" και από τον Γ. Κατζανό

Βέβαια η τακτική του Δήμου Μυτιλήνης να μην απαντάει μπορεί να είναι "έξυπνη" αλλά τα τα ρουσφέτια είναι επικίνδυνα...

1 ρουσφέτι κάνεις... 100 θα σε μαυρίσουν! 

Μοιράσου το άρθρο!