Πολιτική

31/01/2023 - 18:10

Όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι....

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 από την Λαϊκή Συσπείρωση τέθηκε το θέμα της στελέχωσης των Κέντρων Υγείας του Δήμου μας, μετά το τραγικό γεγονός όπου δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για την μεταφορά βρέφους 8 μηνών στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Επισημαίνεται ότι παρόμοιο γεγονός συνέβη περίπου πριν 2 χρόνια στην ίδια περιοχή, όταν πάλι δεν υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς με ασθενοφόρο συνδημότη μας και η μεταφορά έγινε στην καρότσα αγροτικού.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Άντισσας, το οποίο εξυπηρετεί οικισμούς ιδιαίτερα απομακρυσμένους από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μέλος της Δημοτικής Αρχής επέρριψε ευθύνες στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολιχνίτου για τη μη στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι.

Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να εθελοτυφλεί και να επιρρίπτει τις ευθύνες στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου. Δεν μπορούμε να χρεώνουμε την πολιτική της διάλυσης του συστήματος Δημόσιας Υγείας στους προέδρους των χωριών και να αφήνουμε στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπεύθυνους της κεντρικής εξουσίας. Καθώς αυτή η πολιτική ήταν που διέλυσε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στα χωριά, υποστελέχωσε τις υποδομές Υγείας και Πρόνοιας, με αποτέλεσμα τον μαρασμό του τόπου μας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε σε νησιωτικό δήμο που τα Κέντρα Υγείας έχουν την ευθύνη χιλιάδων κατοίκων σε διάσπαρτους και απομακρυσμένους οικισμούς, να μην υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την άμεση παροχή βοήθειας και τη μεταφορά των πολιτών. Ας λάβουμε δεν υπόψη, ότι τους θερινούς μήνες οι κάτοικοι των χωριών διπλασιάζονται και σε πολλές περιπτώσεις τριπλασιάζονται, και δεν μπορεί κανείς να δέχεται και να ανέχεται την έλλειψη προσωπικού.

 

Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να συγχαρούμε τους κατοίκους της περιοχής του Πολιχνίτου για τον αγώνα τους για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Καλούμε όλους τους δημότες να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και φυσικά θα μας βρούνε στο πλευρό τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου θεωρεί δικαίωμα των κατοίκων την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και απαιτεί την άμεση πρόσληψη προσωπικού στα Κέντρα Υγείας του Δήμου μας (Άντισσας, Καλλονής, Πολιχνίτου).

Παράλληλα, είναι απαραίτητη η δημιουργία νέων σταθμών σε καίρια σημεία (π.χ. Πέτρα, Ερεσό, Μανταμάδο) με σκοπό να καταστεί η Υγεία πραγματικά κοινωνικό αγαθό για όλους τους δημότες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μοιράσου το άρθρο!