Πολιτική

08/12/2022 - 17:09

Π. Κουφέλος : «8 Δεκεμβρίου 1912 : Η Λέσβος αποτινάσσει τον οθωμανικό ζυγό».

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα  στην Καλλονή  για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της Λέσβου και Επετείου της Μάχης του Κλαπάδου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη εκπροσώπησε  ο Αντιπεριφερειάρχης  Ν. Λέσβου  με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ.Πανάγος  Κουφέλος ο οποίος με την αφορμή τη σημερινή ημέρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Μεγάλη κι ολόφωτη η μέρα της 8ης  Δεκεμβρίου του 1912 και η πολυπόθητη λευτεριά στη Λέσβο ήταν πραγματικότητα. Λεύτεροι!

Η σημερινή μέρα όμως, είναι η μέρα που όλοι εμείς οφείλουμε να μνημονεύουμε τους αγωνιστές, τους πρωταγωνιστές εκείνων των χρόνων επώνυμους και ανώνυμους που διεκδίκησαν και κέρδισαν την Ελευθερία σε αυτόν εδώ τον τόπο!

Χρέος και Υποχρέωση, τιμή προς όσους Αγωνίστηκαν, είναι να παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου, στις Αρχές και  τις Αξίες που δεν προσβλέπουν παρά μόνο Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Αξιοπρέπεια και Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ευγνωμοσύνη όλων μας  σε αυτούς  που πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια στον αγώνα ενάντια στους Οθωμανούς δεδομένη. Βαριά η κληρονομιά που μας άφησαν. Το μνημόσυνο που τελούμε σήμερα όπως και κάθε χρόνο, μας υπενθυμίζει  ότι ως Έλληνες απόγονοι όλων εκείνων , δεν ολιγωρούμε και σε καμία περίπτωση δεν θα φανούμε κατώτεροι αυτών στη διάδοση των ιδανικών του αγώνα. 

Το οφείλουμε στις γενιές που θα έρθουν. «Άμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες». Στόχος να γίνουμε καλύτεροι! Και θα γίνουμε καλύτεροι, συνεχιστές του οράματος τους!

Ως Περιφερειακή Αρχή, με ευδιάκριτους στόχους για τον τόπο μας, εργαζόμαστε  φιλότιμα για τη Λέσβο της Ελλάδος, για τη Λέσβο του αύριο, της Ασφάλειας, της Ειρήνης και της Ανάπτυξης. 

Αιώνιο ας είναι το παράδειγμα της προσφοράς τους». 

Μοιράσου το άρθρο!