Πολιτική

08/03/2021 - 16:07

Π. Κουφέλος: Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τιμά τις γυναίκες και υποστηρίζει την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου με αρμοδιότητες και στον Πρωτογενή Τομέα κ. Πανάγου Κουφέλου

«Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2021»

 

         Έναν αιώνα μετά την καθιέρωση της επετείου, οι γυναίκες έχουν θεμελιώσει στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη βασικά δικαιώματα για ασφάλεια, προστασία, υγεία, εκπαίδευση και εργασία, έχουν σημειώσει αξιόλογα επιτεύγματα σε όλα τα πεδία της κοινωνικής δραστηριότητας και έχουν κατακτήσει ηγετικές θέσεις και διακρίσεις σε πλείστους τομείς

        Η κοινωνία πλέον αναγνωρίζει την προσφορά των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου και τις τιμά για τις ανεξάντλητες δυνάμεις και ικανότητες που καθημερινά επιδεικνύουν μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους τους. Είναι απολύτως προφανές ότι χρειαζόμαστε ισότητα των φύλων και ισχυρές γυναίκες, χωρίς τις οποίες η οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη θα παρέμεναν ατελείς. Μόνο έτσι οικοδομείται ώστε να οικοδομηθεί μια πιο ανθεκτική, πιο ισότιμη και πιο δίκαιη κοινωνία.

         Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν συνιστά μια συνηθισμένη επέτειο, αλλά πηγή διδαγμάτων για το χρέος μας έναντι της Γυναίκας και των ανεξάντλητων δυνατοτήτων της.

         Ως Πολιτική Προστασία οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο πεδίο της πολιτικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντριών, για την αφοσίωση, την αυταπάρνηση και την πολύτιμη συμβολή τους στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών. Παραμένει ζητούμενο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο η όλο και πιο ενεργή συμμετοχή των γυναικών τόσο για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών, όσο και για την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας των κοινωνιών.

        Η Γυναίκα αποτελεί αναντικατάστατο και εμβληματικό ανθρώπινο κεφάλαιο για το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι καθώς η ισότητα των φύλων είναι δείκτης δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού. 

        Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τιμά τις γυναίκες και υποστηρίζει την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

        Αυτή η περιφερειακή αρχή  έχει ως στόχο να  συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των γυναικών στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, καθώς  η τοπική αυτοδιοίκηση ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

        Τιμούμε τις αγωνίστριες γυναίκες της ιστορίας,  αναστοχαζόμαστε την θέση της γυναίκας στην κοινωνία.
       Δεν θεωρούμε ότι πρεσβεύουμε το μοναδικό, το εξαίρετο. Δεν κομπάζουμε για την ευαισθησία μας. Είμαστε κρίκοι μιας μακριάς αλυσίδας που θα συνεχίσει να ενώνει ανθρώπους, βουλήσεις, οράματα, στόχους, σκοπούς, αγώνες, προσπάθειες για την εδραίωση της ισότητας σε κάθε πτυχή της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας.

       Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί υποχρέωση στην πολιτική δράση.

        Μπορεί να μας ενώσει ως πολίτες της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου, Γιατί απλά, η ανθρωπιά, η ευημερία, η ανάπτυξη, η ίδια η Δημοκρατία, περνούν μέσα από την ισότητα των φύλων.

       Γιατί τα δικαιώματα των γυναικών, δεν είναι πολυτέλεια, είναι  προϋπόθεση ανάπτυξης και ευημερίας.

      Γιατί ένας κόσμος με τις γυναίκες στη σκιά, είναι ένας κόσμος μισός, ένας κόσμος ατελής και άδικος.

 

O Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου

 

Πανάγος Μ. Κουφέλος

Μοιράσου το άρθρο!