Πολιτική

22/10/2023 - 13:45

Π. Παρασκευαΐδης: η οικονομική ανάπτυξη του Β. Αιγαίου και η εθνική εγρήγορηση προτεραιότητα όλου του πολιτικού κόσμου

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης για την 111η επέτειο της Απελευθέρωσης του Αγίου Ευστρατίου και της Λήμνου έκανε την παρακάτω ΔΗΛΩΣΗ:

Προχθές γιόρτασε ο ιστορικός Άι Στράτης, μεθαύριο η Λήμνου μας.

Όλοι μαζί θυμόμαστε, τιμούμε, γιορτάζουμε την ιστορική αυτή ημέρα που ο Ελληνικός Στόλος με την Ναυαρχίδα, το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ υπό τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτης έφθασε στη Λήμνο το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 1912.

Αποβιβάστηκε, κατέλαβε και απελευθέρωσε την Λήμνο μετά από 456 χρόνια σκλαβιάς υπό τον Τουρκικό ζυγό.

Τέθηκε υπό Ελληνική κατοχή και την 1-2-1914 έγινε η προσάρτηση της στο Ελληνικό κράτος, όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις μετά από πολλές διαβουλεύσεις αποφάσισαν να αναγνωρίσουν την Ελληνική κυριότητα στα νησιά του Αιγαίου.

Ένα και πλέον αιώνα μετά δυστυχώς αυτά τα νησιά, μαζί με τα υπόλοιπα του Ανατολικού Αιγαίου και πάλι απειλούνται από την Τουρκία, στα πλαίσια της αναθεώρησης της πολιτικής της κατά παράβαση όμως των Διεθνών Συνθηκών.

Εθνική εγρήγορση, ετοιμότητα, θωράκιση και οικονομική ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλου του πολιτικού κόσμου.

Εθνική ομοψυχία, εθνική Ανεξαρτησία, Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι οι αξίες που καθόρισαν την πορεία του έθνους μας, την επιβίωση του και αποτελούν σήμερα για εμάς τους νεότερους πυξίδα για ένα Ασφαλές - Ειρηνικό - Δημιουργικό μέλλον με εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, στο οποίο θα μπορούμε να θυμόμαστε και να τιμούμε το ένδοξο παρελθόν αυτού του υπέροχου , ξεχωριστού Έθνους των Ελλήνων.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Λημνιούς και Αγιοστρατήτες.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ΛΕΣΒΟΥ - ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ́ΔΗΣ 

Μοιράσου το άρθρο!