Πολιτική

20/10/2022 - 15:38

Πανάγος Κουφέλος και ΕΛΓΑ ξανά στην πυρόπληκτη περιοχή της Βρίσας

Επίσκεψη του Προϊστάμενου του Υποκαταστήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου του ΕΛΓΑ στις πυρόπληκτες περιοχές

Την πυρόπληκτη  περιοχή της Βρίσας  και των Βατερών  επισκέφθηκε για άλλη μία φορά σήμερα 20 Οκτωβρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Υποκαταστήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου του ΕΛΓΑ κ. Δημήτριο  Μπόλο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βρίσας κ. Απόστολο Αποστολή, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος αναφορικά με την εκτιμητική διαδικασία, με στόχο να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση τόσο στην καταβολή των αποζημιώσεων όσο και των τυχόν ενισχύσεων 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί  οι οποίοι υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή στις καλλιέργειες τους, σημαντική μείωση στο εισόδημα τους καθώς και ποιοτική υποβάθμιση και καταστροφή σε μεγάλο βαθμό του προϊόντος από τη στιγμή που αρκετά μεγάλος αριθμός δέντρων, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα δήλωσε: 

«Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και εργαζόμαστε συστηματικά για τη στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών , την ενίσχυση του εισοδήματος τους και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος αποτιμώντας το χαμένο φυτικό κεφάλαιο. Ευελπιστούμε ότι η  στενή συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη διοίκηση του Οργανισμού θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριοθέτηση των πυρόπληκτων περιοχών και την οριστικοποίηση των δικαιούχων παραγωγών».

Μοιράσου το άρθρο!