Πολιτική

07/09/2012 - 14:49

Παρεμβάσεις Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γ. Ζερδελή για δακοκτονία και Βοήθεια στο Σπίτι

Παρεμβάσεις Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  Γ. Ζερδελή για δακοκτονία και Βοήθεια στο Σπίτι

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Φλώρο και επισκέφθηκε την Οικονομική Υπηρεσία και τα Εντελλόμενα για να ενημερωθεί για το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων της δακοκτονίας του 2011. Ο βουλευτής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα καταθέσει ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ώστε το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων να επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση.

 

  Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών έχει καταθέσει, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και για το ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με την οποία ζητείται νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των δεδουλευμένων, για τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων στο Πρόγραμμα και την εξασφάλιση της συνέχισης του Προγράμματος με σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των δομών του.

*Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

·         Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα συζητηθεί στη Βουλή η ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τις οφειλές των ταμείων και τη σχεδιαζόμενη συνένωση κλινικών.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μια δομή κοινωνικής πρόνοιας που λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας και υποστήριξης για ηλικιωμένους, Α.Μ.Ε.Α. και μοναχικούς ανθρώπους. Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να φροντίσουν τους πάσχοντες συμπολίτες μας μέσα σε δύσκολες συνθήκες χωρίς να αναγνωρίζεται η προσφορά τους από την Πολιτεία. Στη Λέσβο, αλλά και σε άλλες περιοχές, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες, τη στιγμή μάλιστα που πολύ συχνά αναγκάζονται να μεταβαίνουν στους τόπους φροντίδας με προσωπικά τους έξοδα, αφού ουδεμία δαπάνη γίνεται για το πρόγραμμα (καύσιμα αλλά και φάρμακα κ.τ.λ.). Το πρόβλημα εντείνεται από την υποχρηματοδότηση των Δήμων, οι οποίοι είναι και οι φορείς υλοποίησης του Προγράμματος μέσω Ν.Π.Δ.Δ..

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.      Σε ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις σκοπεύει να προχωρήσει προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους;

2.      Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί από την Πολιτεία η σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των δομών του Προγράμματος και η συνέχισή του και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει αποφασιστεί η διακοπή του;

3.      Θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων στο Πρόγραμμα με νομοθετική ρύθμιση;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Γιάννης Ζερδελής

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Γιάννης Αμανατίδης

Χαρά Καφαντάρη

Βασίλης Κυριακάκης

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Πέτρος Τατσόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!