Πολιτική

05/06/2020 - 18:22

 «Το Πλωμάρι θα το δούμε καθαρό, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά» - Νέος χώρος πάρκινγκ στην Πλαγιά - Επισκέψεις Δημάρχου

 Σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, περιόδευσε στα χωριά Τρύγωνα και Πλαγιά, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Στρατή Τζιμή και Μιχάλη Φραντζέσκο, από τον Εντεταλμένο Δημήτρη Βαρβαγιάννη και από τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών και Κτηριακών Έργων Ανδρέα Παπαχριστοφόρου.

Σκοπός της περιοδείας ήταν η επίβλεψη εκτελούμενων έργων και η αντιμετώπιση -επί τόπου- των όποιων προβλημάτων. Στον Τρύγωνα, πρώτο σταθμό της επίσκεψης του Δημάρχου, τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του χωριού, Παναγιώτης Ζαλούμης και ο Πρόεδρος του Πλωμαρίου, Γιάννης Ξανθούλης. 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους δασκάλους, οι οποίοι του έθεσαν διάφορα ζητήματα καλύτερης λειτουργίας του σχολείου, ενώ ο πρόεδρος του χωριού ζήτησε την βελτίωση του δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται στο παραδοσιακό κτήριο του σχολείου (έτος ανέγερσης το 1926), προκειμένου να δοθεί σε χρήση από τη μαθητιώσα νεολαία του χωριού. Ακολούθως, εξετάστηκαν τρέχοντα προβλήματα του Τρύγωνα, ενώ εκφράστηκε η ικανοποίηση από τον βαθμό καθαριότητας του χωριού.

 

Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Πλαγιά, όπου τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και το κλιμάκιο που τον συνόδευε, υποδέχθηκε στην πλατεία ο Πρόεδρος του χωριού, Παναγιώτης Τυρανής. Εκεί εξετάστηκαν τα θέματα που απασχολούν το χωριό, ενώ έγινε άμεσα δεκτό το αίτημα του Προέδρου της Πλαγιάς για την αγορά οικοπέδου στην περιοχή του ελαιοτριβείου και αξιοποίησης του ως χώρου πάρκινγκ. Θεωρείται ότι με την κίνηση αυτή θα λυθεί ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες. Η καθαριότητα του χωριού το οποίο προετοιμάζεται για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος, είναι δείγμα ότι οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν αποτελεσματικές.

 

Στο Πλωμάρι 

Ακόμη ο Δήμαρχος  μαζί με τους Αντιδημάρχους επισκέφθηκαν το συγκρότημα σχολείων του Πλωμαρίου.

Συναντήθηκαν με την Διευθύντρια του Γυμνασίου, τον Διευθυντή του Λυκείου, αλλά και καθηγητές και συζήτησαν για την λειτουργία των σχολείων σε σχέση με την πανδημία του CΟVID – 19. Η συμμετοχή των μαθητών είναι ικανοποιητική, τηρούνται όλα τα απαραίτητα για την υγεία μέτρα, ενώ η καθαριότητα των σχολείων κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το γήπεδο μπάσκετ, όπου το προσεχές διάστημα θα εγκατασταθεί φουσκωτό θόλου, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές του Πλωμαρίου να αθλούνται και να αγωνίζονται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Θα είναι το πρώτο από τα πέντε φουσκωτά που θα εγκατασταθούν σε γήπεδα του Δήμου Μυτιλήνης, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της δυνατότητας άθλησης.

 «Το Πλωμάρι θα το δούμε καθαρό, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του Πλωμαρίου, Γιάννης Ξανθούλης, εκφράζει την βούληση του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, για την εικόνα του χωριού. Οι εργασίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, επισκεπτόμενος  το Πλωμάρι επιθεώρησε τις εργασίες, ενώ συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του χωριού.

 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee