Πολιτική

10/09/2020 - 09:27

Προκαλεί ο Μηταράκης τον λαό της Λέσβου .... "εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές"

Προκλητική ανακοίνωση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Υπουργό Νότη Μηταράκη. Ο Υπουργός που με τους χειρισμούς του οδήγησε στην καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας τώρα μας κουνάει το δάχτυλο... Την στιγμή που είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία των κατοίκων και του Δήμου Μυτιλήνης για να εμποδιστούν οι εργασίες στο ΚΥΤ της Μόριας , ο κ. Μηταράκης επέλεξε να μιλήσει για "εκβιαστικές συμπεριφορές".  Αλήθεια κ. Μηταράκη μιλάτε εσείς για εκβιαστικές συμπεριφορές που στείλατε τα ΜΑΤ να φτιάξουν με το όργιο βίας την κλειστή δομή στην Καραβά; Εσείς κ. Μηταράκη;

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Η προχθεσινή πυρκαγιά που ξεκίνησε από αιτούντες άσυλο ως αντίδραση στα μέτρα καραντίνας λόγω κρουσμάτων είχε αντιμετωπιστεί . Η δομή είχε μερικώς εκκενωθεί χωρίς θύματα. Τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν εκτός Λέσβου, πλοίο κατέπλευσε και γίνονταν εργασίες στη Μόρια ώστε να μην υπάρξουν άστεγες οικογένειες το βράδυ.

Όμως, δεύτερη πυρκαγιά κατέστρεψε χθες αργά το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της Δομής και σταμάτησε τις εργασίες αποκατάστασης. Πρωταρχική μέριμνα της Πολιτείας ήταν η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων.

Σήμερα, εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές."

Μοιράσου το άρθρο!