Πολιτική

11/09/2012 - 14:07

Προοπτικές για διάθεση αγροτικών προϊόντων των νησιών μας στην Εσθονία

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Εσθονό Πρέσβη Andres Talvik

Συνάντηση Δημάρχου με τον Εσθονό Πρέσβη Andres Talvik

Συνάντηση Δημάρχου με τον Εσθονό Πρέσβη Andres Talvik

Συνάντηση με τον Εσθονό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Andres Talvik, είχε σήμερα 11/09/2012 το πρωί στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.

 
Ο Πρέσβης της Εσθονίας που επισκέφτηκε τη Λέσβο με δική του πρωτοβουλία, μετέφερε στον Περιφερειάρχη το τουριστικό ενδιαφέρον από τη χώρα του για το Βόρειο Αιγαίο, συζητώντας τρόπους δημιουργίας μίας σχέσης με την Περιφέρεια, για την τροφοδοσία των νησιών με επισκέπτες από την Εσθονία.  Παράλληλα εξέφρασε τη διάθεσή του να βοηθήσει στην κατεύθυνση εισόδου των αγροτικών μας προϊόντων, στην αγορά της Εσθονίας, αφού όπως τόνισε υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για το ούζο, τη μαστίχα, το κρασί, τα τυροκομικά προϊόντα και το ελαιόλαδο που παράγουν τα νησιά μας.Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, ζήτησε τον άμεσο καθορισμό ενός συγκεκριμένου πλαισίου συνεργασίας της Πρεσβείας με την Περιφέρεια, για την προώθηση δράσεων που θα δημιουργήσει την προσδοκώμενη τουριστική κίνηση από την Εσθονία, αλλά και την προβολή των προϊόντων των νησιών μας στην αγορά της. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με τον Περιφερειάρχη να ανανεώνει το ραντεβού με τον Εσθονό πρέσβη για το άμεσο μέλλον. 
 
Ακόμη...
 

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Εσθονίας, κ. Andres Talvik, σε μια προσπάθεια, όπως τόνισε ο κ. Talvik, να γνωρίσει τα νησιά του Αιγαίου και μάλιστα το μεγαλύτερο νησί, τη Λέσβο, για το οποίο έχει διαβάσει πολλά. Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον κ. Talvik και τον ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση του Δήμου, για την οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, επιχειρηματική και παραγωγική, γενικότερα, ζωή του τόπου και ζήτησε από τον Πρέσβη πληροφορίες και τη βοήθεια του για τις δυνατότητες εξαγωγών Λεσβιακών προϊόντων και την προσέλκυση τουριστών από τη Χώρα του προς το νησί μας. Ο Πρέσβης της Εσθονίας, ευχαρίστησε τον κ. Βουνάτσο για τη φιλοξενία και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Μοιράσου το άρθρο!