Πολιτική

30/05/2019 - 08:50

Ψήφισαν ( ; ) Γ. Σπιλάνη & Σ. Ζαφείρη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο

γράφει ο Στράτος Σαλαβός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Χτες είχαμε δει τον Πίνακα όπου εμφανιζόταν η μεγάλη ψαλίδα μεταξύ υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ και των ποσοστών του κόμματος στον Δήμο Μυτιλήνης. Μια διαφορά που έφτασε σε μερικές Δημοτικές Ενότητες σε 14 ποσοστιαίες μονάδες!

Στον σημερινό Πίνακα γίνεται η ίδια σύγκριση στο Δήμο Δυτικής Λέσβου μεταξύ του Περιφερειακού υποψηφίου Γιάννη Σπιλάνη και Στρατή Ζαφείρη, υποψηφίου Δημάρχου Δυτ. Λέσβου. Κι ενώ μεταξύ Γιάννη Σπιλάνη και ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται κι εδώ το ίδιο άνοιγμα της ψαλίδας όπως αυτό του Δήμου Μυτιλήνης, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Στρατή Ζαφείρη. Του οποίου ο συνδυασμός του εμφανίζεται σε μερικές Δ.Ε. να έχει ακόμα και υψηλότερο ποσοστό απ΄ αυτό του ΣΥΡΙΖΑ!

Για να μην αδικήσουμε την Εριφύλη Χιωτέλλη, να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιοι συνδυασμοί στον Δήμο Δυτικής Λέσβου ήταν τέσσερις όταν στον Δήμο Μυτιλήνης ήταν έξη. Παραμένει σαφές όμως ότι ο συνδυασμός του Στρατή Ζαφείρη είχε μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στο εκλογικό σώμα επειδή δεν ήταν μόνο ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως π.χ. την περίπτωση Στέφανου Αποστόλου του οποίου η δυναμική φαίνεται στην Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου όπου κατάφερε να πετύχει το καλύτερο σκορ του συνδυασμού! Κατόρθωσε μάλιστα να κερδίσει τον υποψήφιο του ΚΚΕ με διαφορά 49 ψήφων. Αλλά παρόλα αυτά τερμάτισε τέταρτος…..

πινακας 2

Μοιράσου το άρθρο!