Πολιτική

14/10/2013 - 16:32

Π.Βογιατζής στη Βουλή για πετρέλαιο θέρμανσης και χώρα προέλευσης γαλακτοκομικών προϊόντων

Π.Βογιατζής στη Βουλή για πετρέλαιο θέρμανσης και χώρα προέλευσης γαλακτοκομικών προϊόντων

yle="text-align: justify;">Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, συνυπέγραψε ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, αναφορικά με την επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι συνολικά 55 Βουλευτές που συνυπογράφουν τη συγκεκριμένη ερώτηση, ρωτούν τον Υπουργό ποιο ακριβώς ποσό έχει προβλεφθεί φέτος για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και κατά πόσο προβλέπεται η προκαταβολική είσπραξη του επιδόματος από τους δικαιούχους. Την ίδια στιγμή, οι Βουλευτές προτείνουν την έκδοση κουπονιών ίσης αξίας με το ποσό του επιδόματος που αναλογεί στους δικαιούχους βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προκειμένου να διευκολυνθεί περαιτέρω η διαδικασία επιδότησης και οι δικαιούχοι να μπορούν άμεσα να προμηθευτούν το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, συνυπέγραψε επίσης, ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα την επικείμενη κατάργηση της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όπως επισημαίνουν οι συνολικά 55 Βουλευτές που συνυπογράφουν την εν λόγω Ερώτηση, η συγκεκριμένη υποχρέωση περί αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης, αποφασίστηκε το 2009, προκειμένου, αφενός οι καταναλωτές να γνωρίζουν τι ακριβώς αγοράζουν, και αφετέρου να δοθεί κίνητρο στις γαλακτοβιομηχανίες να απορροφούν το σύνολο της ελληνικής παραγωγής προς όφελος των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Οι Βουλευτές ρωτούν συνεπώς, τον αρμόδιο Υπουργό εάν πρόκειται πράγματι να καταργηθεί η υποχρεωτική αυτή αναγραφή της χώρας προέλευσης από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και κατά πόσο το Υπουργείο έχει προβλέψει την τεράστια ζημία που ένα τέτοιο μέτρο θα προκαλούσε στην παραγωγή, αλλά και την κατανάλωση αυτών των προϊόντων.

Μοιράσου το άρθρο!