Πολιτική

17/05/2020 - 20:03

Πυρά στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού για την προσπάθεια απαγόρευσης συγκεντρώσεων στην Πλατεία Σαπφούς

Σάλο έχει προκαλέσει το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μυτιλήνης και η επικεφαλής του συνδυασμού Νίκη Τσιριγώτη σχετικά με την εισήγηση της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης για περιστολή του δικαιώματος πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων  (και κυρίως τη διαχείριση της πλατείας Σαπφούς.)

  Η απάντηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού  Παναγιώτη Τσακύρη όχι μόνο δεν έκλεισε το θέμα αλλά έδωσε την ευκαιρία για νέα πυρά και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. 

 

Από την Δημοτική παράταξη του Δήμου Μυτιλήνης "Επανεκκίνηση":

Απάντηση της παράταξής μας στη Δημοτική Αρχή για την προσπάθεια απαγόρευσης συγκεντρώσεων στην Πλατεία Σαπφούς

Κράτα τα κλειδιά

Κράτα τα γερά

Με πρόσχημα την καλλιτεχνίαν (ευρέθησαν εις αποθήκας τινάς, περικεφαλαίαι, σάνδαλοι, περικνημιδαι και πτηνά ξεπουπουλιασμένα από την τεσσαρακονταετήν πολυκαιρίαν ινα χρησιμεύσουσι δια εκδηλώσεις αναπτερώσεως του φρονήματος των Μυτιληναίων) ίνα ικανοποιήσωσι περίγυρον (μικρά ομάς Νοσταλγών) που χειροκροτώσι και αποθεώνωσι ευάρεστους ενεργείας μας, εις facebook. 

Εξ’ αυτού του λόγου από της έκτης πρωινής της σήμερον και έως της έκτης πρωινής της αύριον και καθ’ εκάστην, απαγορεύεται η κυκλοφορία και αι λαϊκαί συγκεντρώσεις εις στην πλατείαν Σαπφούς, ιδιαζόντως εκείναι που διεγείρουν πολίτας ή εγείρουν ανόμους διαμαρτυρίας δια τον εμπαιγμόν Δημοτικής Αρχής και Κυβερνήσεως εις το προσφυγικόν ζήτημα. 

Απαγορεύεται η διέλευσις εκ της πλατείας και των συμμετεχόντων εις γεγονότα καταλύσεως δημοσίας τάξεως, οποία εκτυλήχθησαν εις τοποθεσίας Καράβαν και εωσφορόρεμαν. 

Και ερωτώσι :

Ποίον προσφυγικόν;;;

Αυτό που θα λύνατε ντε !!!

Και θα αδειάζατε το νησί ντε!!!

Και θα κλείνατε και την Μόριαν ντε!!! 

Ευχόμεθα να μην κατακλεισθώμεν από νέας συγνώμας, αφού ως γνωστόν εκάστη αποτελεί….

 

Για την ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Αστυρακάκης Κωνσταντίνος

Κατζανός Γεώργιος

Ψωμάς Ατσίδης Θεόδωρος

 

---------

Από τη Δημοτική Παράταξη  "Με Πυξίδα τον Πολίτη"

 

 

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει………

Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού;;; κ. Τσακίρη Παναγιώτη.

Μετά την ανεκδιήγητη απάντησή του όπου δήλωνε πως ο δημόσιος θηλασμός δεν προάγει τον πολιτισμό, την απαίτησή του να παραχωρείται το Δημοτικό Θέατρο μόνο σε όσους κατά την άποψή του προάγουν τα χρηστά  ήθη, ξαναχτυπά!

Με ανάρτησή του μας ανακοινώνει  πως ως νέος «σωτήρας» έρχεται να σώσει τον λαό της πόλης μας από τους αγενείς κακομαθημένους που ακόμα και τους θερινούς μήνες, άκουσον! άκουσον! τολμούν να χρησιμοποιούν την πλατεία Σαπφούς για να διαμαρτυρηθούν για ψιλοπράγματα, όπως την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την μείωση του εισοδήματος, την επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα, το ξύλο από τα ΜΑΤ, την επίθεση στη δημοκρατία μέσα στο σχολείο και άλλα τέτοια ανάξια λόγου (κατά τον Κ. Τσακίρη) θέματα. Ή τουλάχιστον όχι τόσο σοβαρά ώστε να έχουν την απαίτηση να διαδηλώνουν μπροστά στα μάτια των συμπολιτών μας και των τουριστών και μάλιστα στην Πλατεία Σαπφούς!

Υπάρχουν κι άλλα μέρη!!! Η Καράβα , η Αμαλή πως σας φαίνεται κ. Τσακίρη; Μη μου πείτε πως σκέφτεστε και τα Τοκμάκια!

Αλήθεια είναι υπάρχουν κι άλλα μέρη….υπήρχαν πάντα για να μην ακούγονται οι «ενοχλητικοί».

Επιτέλους κ. Τσακίρη!!

Η πλειοψηφία που έχετε ως δημοτική αρχή δε σας δίνει το δικαίωμα να καταπατείται τα ατομικά  και συλλογικά δικαιώματα των πολιτών.  Αυτά είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα και αποτέλεσμα αγώνων αυτού του λαού απέναντι σε πολλούς «σωτήρες» που αυτοδιορίστηκαν  για να   μας σώσουν!

Επιτέλους κ. Κύτελη έχετε άποψη για τα έργα και τις ημέρες του Αντιδημάρχου σας;

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να την ακούσουμε!!

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

 

Μοιράσου το άρθρο!