Πολιτική

10/08/2023 - 21:42

Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Πάρκο ανοιχτών Εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα

«Εργασίες για τη δημιουργία Πάρκου Εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης»

Σήμερα, 10/8/2023, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Aντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατή Τζιμή και τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, επισκέφθηκε το εργοτάξιο και τον ανάδοχο της κατασκευάστριας Εταιρείας «Δόμηση» στο οικόπεδο στους πρώην Σταύλους, στην Επάνω Σκάλα. 

Εκεί, υλοποιείται μια από τις μεγαλύτερες αναπλάσεις της Μυτιλήνης για τη δημιουργία ενός χώρου, που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στην πόλη μας και ο οποίος εντάχθηκε στο συνολικότερο σχέδιο της Δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση και την ανάδειξη της Επάνω Σκάλας και της παλιάς πόλης, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. 

Το οικόπεδο αυτό θα μετατραπεί σε Πάρκο ανοιχτών Εκδηλώσεων, με κυριότερες τις παρακάτω κατασκευαστικές εργασίες:

- Ανέγερση Ανοιχτού αμφιθεάτρου 250 θέσεων με όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους (WC ανδρών γυναικών και ΑΜΕΑ,, αποθήκη υλικού εκδηλώσεων και χώροι αποδυτηρίων).

- Ανάπλαση της πλατείας με χυτό βοτσαλωτό δάπεδο

- Κατασκευή χώρου στάθμευσης 24 αυτοκινήτων και λιθόκτιστων παρτεριών σαν καθιστικά.

- Όλα τα τοιχία θα ντυθούν με φυσικό τοπικό λίθο και θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα LED και αστικός εξοπλισμός.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης τόνισε ότι «υλοποιείται ένα από τα οραματικά μας έργα, με νέα αισθητική, που σέβεται, όμως, το ιστορικό παρελθόν και ενοποιεί το χώρο μέσω του πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου από το Κάτω Κάστρο μέχρι το Άγαλμα της Ελευθερίας. Δημιουργούμε, έτσι, μαζί με το έργο της Ανάπλασης της Προκυμαίας ένα σημαντικό τμήμα από τον «Μεγάλο Περίπατο» της Μυτιλήνης. Με όλα αυτά τα έργα η Δημοτική Αρχή άλλαξε και αλλάζει την όψη της πόλης μας».

Μοιράσου το άρθρο!