Πολιτική

24/08/2012 - 07:56

Σημεία συζήτησης της Γενικής Γραμματέως της ΑΔΑ με δημοσιογράφους στη Ρόδο- Προαναγγελία επίσκεψης σε Χίο

Σημεία συζήτησης της Γενικής Γραμματέως της ΑΔΑ με δημοσιογράφους στη Ρόδο- Προαναγγελία επίσκεψης σε Χίο

 

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου συνομιλώντας  με δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Ρόδο ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους η ΑΔΑ μπορεί να δράσει υποστηρικτικά στην ανάπτυξη των νησιών, σε συντονισμό με τους τοπικούς φορείς. Η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ ανακοίνωσε την άμεση μετάβαση στη Χίο του γενικού διευθυντή Δασών της ΑΔΑ κ.Θεοδωρίδη, προκειμένου να επιληφθεί των ζητημάτων της αρμοδιότητας του, και ακολούθως προανήγγειλε την επικείμενη επίσκεψή της στη Χίο.

Η κ.Καλογήρου ειδικότερα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία που περνάει η χώρα μας, είναι αυξημένες οι προκλήσεις για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου , το νέο θεσμό που δημιουργήθηκε με τον Καλλικράτη.   ανΗ ανά Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση συμπαραστεκόμενη στο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, στοχεύει να συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νησιωτών μας. Ο εποπτικός και ελεγκτικός χαρακτήρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μπορεί να δράσει ως θεματοφύλακας και υποστηρικτής της ανάπτυξης των νησιών μας, καθόσον σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη έχει ο καθορισμός του θεσμικού πλαισίου μέσα στο οποίο ασκείται η οικονομική δραστηριότητα.

Πολύ περισσότερο όσον αφορά ειδικά στη νησιωτική μας περιφέρεια, η μείωση της γραφειοκρατίας αποτελεί «κλειδί» για την ανάπτυξη, και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ως διαμεσολαβητής μεταξύ των τοπικών αρχών και της κεντρικής διοίκησης.

Η ενίσχυση των επενδύσεων, καθώς και η επόπτευση πολεοδομικών, δασικών, ενεργειακών και εν γένει περιβαλλοντικών θεμάτων,  είναι τομείς ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.  Η προληπτική όμως δράση αποτελεί προτεραιότητα, ενώ παράλληλα είναι και αναγκαιότητα, ειδικά όσον αφορά την προστασία από πυρκαγιές, σε συνεργασία βέβαια με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία. Την ίδια στιγμή βέβαια, η σκέψη όλων μας βρίσκεται  στη Χίο που δοκιμάζεται σκληρά, και θα είναι το επόμενο νησί που θα επισκεφθώ τις προσεχείς ημέρες, καθόσον αυτό στο οποίο συμβάλλει η γενική γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου είναι οι δράσεις για την αναγέννηση του δάσους και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών συνεπειών της πύρινης λαίλαπας.

Ο νησιωτικός χαρακτήρας της περιοχής του Αιγαίου καθιστά παράλληλα ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη αμφίπλευρης επικοινωνίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με τους τοπικούς φορείς και τα τοπικά ΜΜΕ. Ως νησιώτισσα γνωρίζω  τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών. Εσείς όμως, οι δημοσιογράφοι της Ρόδου, είστε η φωνή της τοπικής κοινωνίας και γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλο τα ειδικά θέματα του νησιού. Για αυτό και η σημερινή συνάντηση έχει ως σκοπό εγώ να ακούσω εσάς, ως διαμεσολαβητές των τοπικών θεμάτων. Επιθυμώ να βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία .  Από την πλευρά μου σας δηλώνω ότι θα είμαι παρούσα στα νησιά μας και θα έχω πάντα ευήκοα ώτα στα προβλήματα της Ρόδου και κάθε νησιού.»

Μοιράσου το άρθρο!