Πολιτική

23/03/2022 - 14:50

Σκοπιμότητες, κινδυνολογία και πολιτικά παιχνίδια με φόντο το Πάρκο στην Αγια Κυριακή - Σκληρή απάντηση Δήμου Μυτιλήνης στον Μανωλακέλλη

Απάντηση Δήμου Μυτιλήνης στον Πρόεδρο του ΤΕΕ του τμήματος ΒΑ Αιγαίου για τη δημιουργία Πάρκου Αναψυχής και Αθλοπαιδιών στη θέση Αγία Κυριακή:

Κύριε Μανωλακέλλη,

Στην προσπάθειά σας να εξυπηρετήσετε σκοπιμότητες, τόσο δικές σας όσο και της «ομάδας» σας, πετύχατε με την επιστολή σας, επικαλούμενος ανακριβή στοιχεία, να ευτελίσετε το θεσμό που εκπροσωπείτε, να απαξιώσετε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τους συναδέλφους σας μηχανικούς και, προπάντων, να διασπείρετε την κινδυνολογία, ώστε να μην υλοποιηθεί στην πόλη μας ένα μεγαλόπνοο έργο.

Συγκεκριμένα: 

Α) Ευτελίσατε το θεσμό του ΤΕΕ, γιατί: 

1) Ενώ επικαλείσθε ότι το ΤΕΕ είναι ο πρώτος σύμβουλος της Πολιτείας, όταν, πριν από 2 περίπου χρόνια, ζητήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, στα πλαίσια της διαβούλευσης που κάναμε, να καταθέσετε τις απόψεις σας για αυτό το έργο, δεν εκφράσατε κανέναν προβληματισμό ή αντίρρηση στην Τεχνική μας Υπηρεσία. Σήμερα, όμως, (εκ των υστέρων, κυριολεκτικά στο παρά 1΄, ενώ έχουμε εξασφαλίσει την προέγκριση του έργου, π/υ 4.630.000 €, και τη χρηματοδότησή του από τη Διαχειριστική Αρχή και αναμένοντας την τελική έγκριση δημοπράτησης) διατυπώνετε τις πρόχειρες και ρηχές αντιρρήσεις σας.

2) Όπως και στην περίπτωση του παλιού Κολυμβητηρίου, για να υποστηρίξετε την κατεδάφισή του (σε αντίθεση με τη βούληση της Δημοτικής μας Αρχής περί αξιοποίησής του κτηρίου), έτσι και σήμερα, προβάλλετε την προσωπική σας άποψη ως απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Β. Αιγαίου (χωρίς καμιά απόφαση του συλλογικού σας οργάνου), καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας. Θεωρούμε τον τρόπο αυτό «της προβολής σας» ανέντιμο, προκλητικό και σίγουρα ανασταλτικό παράγοντα οποιασδήποτε ανάπτυξης του τόπου μας.

Β) Απαξιώσατε, για άλλη μια φορά, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τους μηχανικούς της, οι οποίοι είναι μέλη του ΤΕΕ και με τη διττή σας ιδιότητα του προϊσταμένου της αντίστοιχης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

1) Αμφισβητήσατε τις, επί δύο χρόνια, εκπονούμενες από εμπειρότατους συναδέλφους σας μελέτες και για τις οποίες ποτέ δεν ζητήσατε να ενημερωθείτε.

2) Επικαλείσθε γενικά και αόριστα τη βιβλιογραφία και το ΦΕΚ 168 Β΄/2006 «για την αξιοποίηση των ΧΑΔΑ», χωρίς να λάβετε υπόψη σας τα τεχνικά στοιχεία του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ και κυρίως την ειδική άδεια της Γενικής Διεύθυνσης ΠΕ.ΧΩ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου, με αριθ. Πρωτ. 1296/ΑΦ6.1.16/22-11-2005 «για την αποκατάσταση του ανενεργού ΧΑΔΑ της Μυτιλήνης». Η πρότασή σας για αλλαγή, αυτή την ώρα, της θέσης του συγκεκριμένου έργου, ουσιαστικά σημαίνει την ακύρωσή του, εκτός αν αυτό είναι η επιθυμία σας, δηλαδή η μη πραγματοποίησή του.

Γ) Διασπείρετε την κινδυνολογία για την ασφάλεια του έργου, γιατί: 

1) Θέλετε να εντυπωσιάσετε την κοινή γνώμη με βαρύγδουπες εκφράσεις περί σαθρότητας του υπεδάφους, για ένα έργο, που έχουν προβλεφθεί όλες οι αναγκαίες εργασίες για τη δημιουργία υπαίθριων χρήσεων αθλητισμού και ψυχαγωγίας, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Μάλιστα, αγνοείτε ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, η κατασκευή του ισόγειου κτηρίου (για τις βοηθητικές χρήσεις) προβλέπεται να γίνει στο πάνω μέρος του οικοπέδου, όπου το έδαφος είναι κυρίως βραχώδες.

2) Με την κακόβουλη και εντελώς πρόχειρη παρέμβασή σας, δυστυχώς, επιχειρείτε να μην υλοποιηθεί ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα προσδώσει υπεραξία στις περιοχές της Επάνω Σκάλας, του Συνοικισμού και της Λαγκάδας, που μέχρι σήμερα κανένας δεν τόλμησε σ’ αυτές να πραγματοποιήσει μεγάλο έργο. Συνολικά, όμως, επωφελείται όλη η πόλη της Μυτιλήνης, οι κάτοικοι της οποίας προσδοκούν το έργο αυτό.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας ότι σε πείσμα των σκοπιμοτήτων σας, που προφανώς υποκρύπτονται με όσα ισχυρίζεστε στην επιστολή σας, το έργο θα υλοποιηθεί στο χώρο αυτό των 45 στεμμάτων και θα γίνει υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα ως χώρος αναψυχής και άθλησης.

 

Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε και στην Κεντρική Διοίκηση του ΤΕΕ, γιατί δε νοείται ένας περιφερειακός συλλογικός φορέας «να παίζει παιχνίδια» με την υπογραφή του προέδρου και το λογότυπό του σε βάρος της Δημοτικής μας Αρχής που προσπαθεί να αναβαθμίσει τον τόπο μας με έργα πνοής, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ.

 

---

 

Διαβάστε εδώ τη χθεσινή ανακοίνωση του ΤΕΕ   ΒΑ Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!