Πολιτική

25/02/2013 - 15:04

Στο Πλωμάρι ο Γ. Ζερδελής - Συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής

Στο Πλωμάρι ο Γ. Ζερδελής - Συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής

yle="text-align: justify;">Ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου παρουσία του βουλευτή ν. Λέσβου Γιάννη Ζερδελή. Ο βουλευτής συζήτησε με τους κατοίκους και τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επικρατούσα πολιτική κατάσταση και απάντησε σε ερωτήσεις.
Ανάμεσα στου παρευρισκόμενους που εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πλωμάρι ήταν εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας, η πρόεδρος του συλλόγου Πόλιον, εκπρόσωπος του γυναικείου συνεταιρισμού, εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Φορέα Πλωμαρίου, εκπρόσωποι καθηγητές του ΕΠΑΛ, εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων του Γ' Δημοτικού Σχολείου, εκπρόσωπος των εθελοντών πυροσβεστών, ο πρόεδρος του Συλλόγου  Ερασιτεχνών Αλιέων Πλωμαρίου και ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής και η τέως δήμαρχος Πλωμαρίου Μυρσίνη Ψώμου.
Πέρα από την σημερινή πολιτική κατάσταση και τη φτώχεια που εξαπλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με βαριές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, η συζήτηση περιστράφηκε και στα ιδιαίτερα προβλήματα που πλήττουν την περιοχή, με κυριότερα τα εξής:

  • Τις ελλείψεις του Κέντρου Υγεία Πλωμαρίου σε γιατρούς, αναλώσιμα υλικά, οδηγούς και τραυματιοφορείς. Επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά το άδικο "εισιτήριο" των 5 ευρώ που πολλοί ασθενείς δεν έχουν να το πληρώσουν.
  • Την αλλαγή του νόμου του Καλλικράτη, ώστε να δημιουργηθεί δήμος στο νότιο τμήμα της Λέσβου και να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων του Πλωμαρίου με τη μετάβασή τους στη Μυτιλήνη.
  • Την παντελή έλλειψη δημοτικής φροντίδας για τα σκουπίδια, τον βιολογικό, την κατάντια των αγροτικών δρόμων και του επαρχιακού δικτύου.
  • Την έλλειψη καθηγητών στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου (ειδικά για την απουσία γεωπόνου, μάθημα που θα κληθούν οι μαθητές τον Ιούνιο να δώσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις) και δασκάλων ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που του δίνονται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ώστε να προωθήσει τα αιτήματα των Πλωμαριτών. Τόνισε, ωστόσο, ότι τη μεγάλη δύναμη την έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι που πρέπει συλλογικά και δυναμικά να διεκδικήσουν να ζουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνολικά ενσκήπτοντας ταυτόχρονα στα τοπικά προβλήματα, μεγάλο μέρος των οποίων είναι αποτέλεσμα των μνημονίων. Κάτι τέτοιο απαιτεί ολομέτωπο αγώνα του ίδιου του λαού. Σε αυτόν το αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός.
 

Μοιράσου το άρθρο!