Πολιτική

17/10/2012 - 12:34

Συναντήσεις Γ.Ζερδελή στο Νοσοκομείο και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Συναντήσεις Γ.Ζερδελή στο Νοσοκομείο και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

 

Με το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Γιάννης Ζερδελής.
Οι εργαζόμενοι του ζήτησαν να μη ψηφίσει τα άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα των νέων περικοπών που έχουν αποφασισθεί από την συγκυβέρνηση και την τρόικα και οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Αναφέρθηκαν στα προβλήματα του Νοσοκομείου,  τον  προτεινόμενο οργανισμό μετά από συμφωνία προσωπικού και διοίκησης  που ζητούν να γίνει δεκτός, την αντίθεσή τους στην ανάθεση  εργασίας εργολαβικά με το «μπλοκάκι»  σε καθεστώς αδιαφάνειας, στην ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας της νέας πτέρυγας και ζήτησαν να πληρωθούν οι οφειλόμενες  υπερωρίες και οι εφημερίες.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση του  μνημονίου,  τους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα δικές του ενέργειες και της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα θέματα της υγείας, τόνισε τον άδικο και ταξικό χαρακτήρα των περικοπών και εκτός από την αρνητική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή τόνισε την ανάγκη του καθημερινού αγώνα  των εργαζόμενων ενάντια στο μνημόνιο και όσους με οποιοδήποτε τρόπο το εφαρμόζουν.
Ο Γιάννης Ζερδελής ανέλυσε τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για την υγεία λέγοντας ότι θα υπηρετεί τον παρακάτω σχεδιασμό : 
Πλήρης Υγειονομικός Χάρτης για να ανιχνεύονται οι ανάγκες κάθε περιφέρειας.
Κατανομή γιατρών με βάση τον Υγειονομικό Χάρτη.
Χρηματοδότηση από ειδική φορολογία στις νοσογόνες δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα (επιχείρηση που ρυπαίνει θα πληρώνει ειδικό φόρο που θα πηγαίνει στην χρηματοδότηση του συστήματος υγείας).
Περιορισμός των στρατιωτικών δαπανών για να χρηματοδοτηθεί το σύστημα Υγείας.
Κεντρικός Σχεδιασμός για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και ιατρικών μηχανημάτων ώστε να πετυχαίνονται καλύτερες τιμές.
Περιορισμός της σπατάλης.
Τα εύρωστα ταμεία θα συνεισφέρουν και θα στηρίξουν το σύστημα . 
Στην συνέχεια ο Γιάννης Ζερδελής συναντήθηκε με την διεύθυνση και τους εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μυτιλήνης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την αντίθεση τους στην πώληση του υγιούς αυτού πιστωτικού ιδρύματος. Ο βουλευτής αναφέρθηκε  στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως έγινε και με την Αγροτική Τράπεζα  και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό των εργαζόμενων για να αποτραπεί η πώληση και να παραμείνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δημόσιο πιστωτικό ίδρυμα με φιλολαϊκή πολιτική.  Δήλωσε τέλος ότι υπάρχουν πολύ σημαντικοί λόγοι για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, αναφέροντας χαρακτηριστικά την κοινωνική αποστολή του με την χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους στους κατοίκους παραμεθορίων περιοχών

Μοιράσου το άρθρο!