Πολιτική

17/11/2022 - 20:07

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη για τον εκσυγχρονισμό του ελαιοτριβείου Αντίσσας και τον καθαρισμό του χειμάρρου

Ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 17.11.2022 στο γραφείο του στη Περιφέρεια, με την Πρόεδρο Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άντισσας  Βάγια Καρίνου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Άντισσας Κυριάκο Καραμιχαήλ , παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Αγροτικό Τομέα Πανάγου Κουφέλου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  Γιώργου Λαγουτάρη.

Στο πλαίσιο της  συνάντησης συζητήθηκαν το θέμα του εκσυγχρονισμού του Συνεταιριστικού Ελαιοτριβείου Άντισσας και ο καθαρισμός του χειμάρρου που διασχίζει τον οικισμό Άντισσας.                                                                                                   

Αναλυτικότερα  η Πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Περιφέρειας για την δυνατότητα ένταξης σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα των έργων εκσυγχρονισμού του παλαιού Ελαιοτριβείου , που είναι απαραίτητα για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Ο Περιφερειάρχης  αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ο εκσυγχρονισμός των παλαιών Ελαιοτριβείων είναι απαραίτητος και σημαντικός , για τη Λέσβο των 11 εκατομμυρίων ελαιόδεντρων και την Άντισσα ως ελαιοπαραγωγική περιοχή. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή ελαιόλαδου ανταγωνιστικής  ποιότητας. Παράλληλα αξιοποιείται η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και η υπάρχουσα υποδομή. Ως Περιφερειακή Αρχή στεκόμαστε κοντά στις προσπάθειες που βοηθούν αναπτυξιακά τον τόπο μας και

Μοιράσου το άρθρο!