Πολιτική

19/06/2020 - 21:17

Συνάντηση Π. Κουφέλου με τον Πρόεδρο του του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ. Στήριξη στον αγροτικό κόσμο του νησιού

Με τον  Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητή κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον  Διευθύνων Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Χατζηνικολάου συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο  Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Κουφέλος. 

Στην συνάντηση υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τις δράσεις και τα σχέδια που έχει ο Οργανισμός για την Λέσβο ενώ υπήρξε πλήρη ενημέρωση από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στο νησί. Ζητήθηκε μεταξύ άλλων  από τα στελέχη του Οργανισμού η στήριξη και η επιμόρφωση των αγροτών σε πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, κάτι για το οποίο υπήρξε θετικότατη ανταπόκριση από πλευράς τους.  

ο κ. Κoυφέλος μιλώντας για την σύσκεψη αυτή και τις προοπτικές της συνεργασίας με τον Οργανισμό δήλωσε: « Η συνεργασία αυτή που ξεκινάμε σήμερα  με τον Οργανισμό θα επεκταθεί καθώς έχουμε κοινές απόψεις και ιδέες. Η νέα κοινή αγροτική πολιτική δεν αφήνει πολλά περιθώρια και πρέπει όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να συντονιστούνε με τα καινούργια δεδομένα. Ο Οργανισμός έχει μεγάλη εμπειρία, τρέχουν ήδη πολλά προγράμματα κατάρτισης  για νέους αγρότες και στον νομό μας και θέλουμε να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία».  

Από την πλευρά του ο κ. Χαρουτουνιάν σημείωσε : «Ο Οργανισμός δεν έχει παρουσία με Ινστιτούτο στο νησί,  αλλά με δυο σημαντικά  εργαστήρια πιστοποιημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που το ένα αφορά το γάλα και το άλλο το λάδι. Άρα ουσιαστικά καλύπτουμε τις δυο μεγάλες ανάγκες του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ωστόσο δεν είμαστε ευχαριστημένοι και  θέλουμε να τα αυξήσουμε . Κάνουμε καταρτίσεις στους νέους αγρότες και εδώ είστε η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια σε καταρτίσεις αγροτών μετά την Κεντρική Μακεδονία. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο και θα το κάνουμε πράξη».  

Μοιράσου το άρθρο!