Πολιτική

28/11/2019 - 17:53

Σύντομα η δημοπράτηση του έργου: συγκράτηση της διάβρωσης της παραλίας της Ερεσού

Σε συνέχεια της ενημέρωσης για τις συναντήσεις του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου και της αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών. Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη και υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου, στη διάρκεια της συνάντησης καταρχήν επισφραγίστηκαν τα συμφωνηθέντα της προηγούμενης συνάντησης με την Διοίκηση της ΚΤΥΠ Α.Ε. (σ.σ. προμήθεια λυομένων αιθουσών, μελετοκατασκευή κτηρίων Δημοτικού Σχολείου Βρίσας και «Σπιταρόνας»).

Από εκεί και έπειτα στα αξιοσημείωτα της συνεργασίας του Δήμου με τον Γενικό Γραμματέα, καταγράφεται η εξασφάλιση της άμεσης επίσκεψης υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου στη Δυτική Λέσβο, τόσο για τα θέματα που αφορούν στο σεισμό, όσο και γενικότερα για ζητήματα όπου μπορεί το Υπουργείο να ενισχύσει έργα και δράσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται εκ μέρους της δημοτικής αρχής σε αντιπλημμυρικά έργα αλλά και γενικότερα –μια και η Δυτική Λέσβος είναι νεοσύστατος Δήμος- σε έργα υποδομών.

Ξεχωριστής σημασίας στη διάρκεια της συνάντησης, ήταν όμως η υπόθεση του έργου για τη συγκράτηση της διάβρωσης της παραλίας της Ερεσού, ύψους 2,3 εκ. ευρώ. Η περίπτωση του έργου που θα δώσει την ανακουφιστική λύση στο μείζον πρόβλημα μιας εκ των πιο χαρακτηριστικών τουριστικών τοποθεσιών της Λέσβου, χρειάζεται την τελική ώθηση του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της μελέτης. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το έργο έχει (προ)ενταχθεί από το 2018 στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, με το Υπουργείο να έχει ολοκληρώσει την Α΄ φάση της. Τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, εκτίμησαν πως μέσα στους πρώτους μήνες του 2020, θα έχει ολοκληρωθεί και η Β΄ φάση της μελέτης, για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

Μοιράσου το άρθρο!