Πολιτική

13/09/2012 - 16:32

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ: με την επένδυση της Iberdrola - Ρόκα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα τόπο χωρίς αυτάρκεια

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ: με την επένδυση της Iberdrola - Ρόκα θα παραδώσουμε  στα παιδιά μας ένα τόπο χωρίς αυτάρκεια

yle="text-align: justify; ">Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, με την τιμητική εξαίρεση των συμβούλων της Αριστεράς, καθώς και ενός συμβούλου της παράταξης του δημάρχου, τοποθετήθηκε θετικά στην επένδυση του Ρόκα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, έγκαιρα είχε πάρει θέση για το σχετικό θέμα. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας αναφέραμε ότι " …διαφωνούμε λοιπόν κάθετα με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, γιατί υποθηκεύει την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού και αγνοεί τις σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της περιοχής."

Αυτή μας η θέση ΔΕΝ στηρίζεται, όπως ο δήμαρχος Λέσβου, ανέφερε, σε κάποια "ιδεοληψία", αλλά στηρίζεται, τόσο επιστημονικά, από μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις επιστημόνων, και επιστημονικών φορέων, όσο και κοινωνικά, από τους εκατοντάδες πολίτες που σε όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου και στη Λέσβο, κινητοποιούνται ενάντια στην "επένδυση". Απέναντι στα επιχειρήματα, που όλοι όσοι εναντιώνεται στην επένδυση Ρόκα, διατυπώνουν, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και οι "ανεξάρτητοι" του Βουνάτσου, αντέταξαν, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,  τα επιχειρήματα του επενδυτή. Αυτά ήταν τα επιχειρήματά τους!
Δεν μπήκαν καν στον κόπο, να αναρωτηθούν εάν πράγματι, όσοι είναι αντίθετοι με την επένδυση, ενδεχομένως να έχουν και δίκιο. Δεν μπήκαν καν στον κόπο, να ζητήσουν τη γνώμη ενός ανεξάρτητου φορέα, προκειμένου να έχουν μια στοιχειώδη τεκμηρίωση. Ενώ η συζήτηση αφορούσε την ανάπτυξη και το μέλλον  του τόπου, σαν γνήσιοι λαϊκιστές μας λένε ότι θα κλείσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ (το οποίο δεν θα κλείσει σε καμία περίπτωση). Επειδή δεν έχουν κανένα όραμα γι' αυτή την ανάπτυξη, η γραμμή τους είναι ότι πει το κεφάλαιο. Οι ευθύνες όλων αυτών, απέναντι στο μέλλον του τόπου είναι μεγάλες!
Αυτή η εξέλιξη, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά, ότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, και οι "ανεξάρτητοι" του Βουνάτσου, έχουν την πλειοψηφία, δεν θέλει και δεν μπορεί  να συμβάλει, έστω με την ελάχιστη προσφορά κάποιου οράματος, στο μέλλον του νησιού μας.  Το όραμά τους για τον τόπο αρχίζει και τελειώνει στα στενά πλαίσια της πολιτικής που τόσα χρόνια υπηρετούν. Θέλουν το νησί μας να είναι ο σύγχρονος φτηνός, αναλώσιμος, «ανθρακωρύχος». Αυτή την πολιτική υπηρετούσαν, αυτή υπηρετούν συνειδητά ή ως αποτέλεσμα των ανεπαρκειών τους. 
Η Δημοτική Αρχή καθώς και οι παρατάξεις του παλιού «μπλοκ εξουσίας» (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ)  με συνέπεια, για μια ακόμη φορά στηρίζει τα συμφέροντα των κάθε λογής «επενδυτών» αλλά και όσων τοπικών εργολάβων, θεωρούν ότι θα πάρουν και αυτοί ένα κόκκαλο από την πίτα της “επένδυσης”.  Αυτούς καλείται η κοινωνία μας να ανατρέψει:
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ υπάρχει η  ανάγκη μιας νέας τοπικής κοινωνικής συμμαχίας, που θα εκφράζεται και πολιτικά και που θα βάζει μπροστά ΠΡΩΤΑ και ΚΥΡΙΑ, τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού. Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν τόπο που η αγροτική, κτηνοτροφική, ήπια τουριστική ανάπτυξη και ενεργειακή αυτάρκεια,  δεν θα είναι ανέφικτη.

Μοιράσου το άρθρο!