Πολιτική

04/03/2013 - 14:04

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυκης: Υποσχέσεις για καταροϊκό και αναβαθμίδες

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγρτοικής Ανάπτυκης: Υποσχέσεις για καταροϊκό και αναβαθμίδες

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή 1 Μαρτίου το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αντώνης Γιαννάκης, συζητώντας για θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της Λέσβου.
Ο κ. Γιαννάκης ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας Ζώων του Υπουργείου κ. Ντουντουνάκη για την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω καταρροϊκού πυρετού και έλαβε την υπόσχεση ότι αν δεν παρουσιαστούν νέα κρούσματα μέσα στο τρέχον έτος, θα υπάρξει από πλευράς Υπουργείου πλήρης απελευθέρωση της μετακίνησης αιγοπροβάτων.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το θέμα της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων που έχουν βαλτώσει για μήνες καθώς επίσης και το θέμα της ολοκλήρωσης του προγράμματος αναβαθμίδων που εκκρεμεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με άλλα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την Κτηνιατρική Υπηρεσία.
Για το μεν θέμα του σταβλισμού κρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το κυριότερο πρόβλημα αφορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος από το οποίο και απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Για το δε πρόγραμμα των αναβαθμίδων προτάθηκε να διαχωριστούν οι περιπτώσεις που δεν έχουν πρόβλημα και να πληρωθούν άμεσα.
 

Μοιράσου το άρθρο!