Πολιτική

18/06/2021 - 05:56

Τ. Βέρρος : Η θέση όπου θα γίνει το Θεματικό Πάρκο στην Ερεσό θα αποφασιστεί με την τοπική κοινωνία - Η αντίδραση του Ν. Χήρα

Η θέση στην οποία θα γίνει το νέο θεματικό πάρκο στην Ερεσό θα αποφασιστεί μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος αναγνώρισε ότι δεν έγινε η σωστή ενημέρωση στην τοπική κοινωνία για τον συγκεκριμένο θέμα. Μέσα στην εβδομάδα θα οργανωθεί μία συνάντηση της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών για να εξηγηθούν οι προθέσεις και να ληφθούν αποφάσεις ανακοίνωσε ο κ. Βέρρος.

Η αναστάτωση στην περιοχή προκλήθηκε όταν στην πρόταση που η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα καταθέσει για τα έργα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” περιλαμβανόταν η δημιουργία θεματικού πάρκου στη Σκάλα Ερεσού σε δημοτικό οικόπεδο πάνω από την παραλία. Για τη συγκεκριμένη όμως περιοχή εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ με την οποία ο ίδιος ο δήμος ζητά να μεγαλώσουν τα όρια αιγιαλού και παραλίας.

Από επιχειρηματίες κατοίκους και φίλους της περιοχής συγκροτήθηκε η πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας Ερεσού, ζητώντας να αλλάξει την απόφασή της η δημοτική αρχή για τη συγκεκριμένη θέση.

 

---

Ανακοίνωση από την παράταξη του Ν.Χήρα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΞΕΚΙΝΑΜΕ

ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 

  Κατά τον κ. Βέρρο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους του ,  η όλη αναστάτωση σχετικά με την παραλία της Σκάλας Ερεσού οφείλεται «στην ελλιπή και κακή ενημέρωση των πολιτών της περιοχής», εμείς όμως δεν έχουμε κανέναν λόγο να τον πιστεύουμε και αυτό γιατί τα «αθώα λαθάκια» κρύβουν συνήθως ιδιοτέλεια, ειδικά σε θέματα " μεσιτικού " ενδιαφέροντος . 

  Η εμμονή της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου στην θέση «Αφεντέλι» αποτελεί τον Δούρειο Ίππο για την έκδοση και άλλων οικοδομικών αδειών από ιδιοκτήτες παρακείμενων οικοπέδων. Εφόσον εκδοθεί άδεια δόμησης για τη περιοχή που επιζητά διακαώς να γίνει το Θεματικό Πάρκο ο κ. Δήμαρχος ανοίγει διάπλατα την έκδοση νέων αδειών στους εκεί ιδιοκτήτες οικοπέδων.

  Κι όλα αυτά εντός αιγιαλού.     

  Η κ. Γιαννή το διατύπωσε κομψά «ήπιες παρεμβάσεις στον αιγιαλό», αλλά ο κ. Ρούσσης φανέρωσε τον κυνισμό που διακρίνεται ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή δηλώνοντας πως «αν καθυστερήσουν το έργο θα τους μηνύσουμε» βλέποντας και μετατρέποντας τους ντόπιους σε παραθεριστές (!!). Ως Δημοτική Παράταξη είμαστε υπέρ της δημιουργίας Θεματικού Πάρκου, αλλά αντίθετοι στην καταπάτηση του αιγιαλού και την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Για τον κ. Βέρρο η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο σεβασμός στην βούληση της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρηματιών της περιοχής δεν έχουν καμία αξία. 

  Αυτά αξίζουν πραγματικά στον τόπο μας;

Μοιράσου το άρθρο!