Πολιτική

31/08/2022 - 14:26

"Υποκρίνεσαι το ξέρω υποκρίνεσαι" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στη Μιχαηλίδου

H κ. Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε τη Λέσβο και δήλωσε εντυπωσιασμένη από το πλήθος των κοινωνικών δομών που λειτουργούν στο νησί, προφανώς δεν εντόπισε κανένα ζήτημα υποδομών και επάρκειας προσωπικού σε καμία δομή.

Μια επίσκεψη που εστιάστηκε στις πολυδιαφημισμένες παιδικές κατασκηνώσεις του κ. Κύτελη στο ΠΙΚΠΑ, μου μετά την εκκένωση του τον Οκτώβριο του 2020 και την απομάκρυνση 74 ευάλωτων ανθρώπων έχει εγκαταλειφθεί και αφεθεί να καταστρέφεται. Μια υφυπουργός και ένας Δήμαρχος που ενώ μιλούν για αλληλεγγύη και ανθρωπιά, όταν απομάκρυναν οικογένειες, γυναίκες και παιδιά στο όνομα της «προσφυγικής» πολιτικής με στόχο να χαϊδέψουν ακόμα μια φορά τα αυτιά του ακροδεξιού τους ακροατηρίου, σε μια επικοινωνιακή πολιτική και με εντολοδόχο τον Δήμαρχο Μυτιλήνης. Η «λεηλασία» λοιπόν του ΠΙΚΠΑ που επικαλέστηκε πολλές φορές η Υφυπουργός, συντελέστηκε μετά τον Οκτώβριο του 2020, όπου με εντολή της κυβέρνησης της εγκαταλείφθηκε, χωρίς καμία εκμετάλλευση και αξιοποίηση ή έστω συντήρηση και φύλαξη του χώρου! Το μόνο που έχει προχωρήσει από τότε με την συνδρομή του Δημάρχου που τη συνόδευε παντού, δεν είναι οι παιδικές κατασκηνώσεις αλλά η δομή στη Βάστρια.

Αναφορικά με το ίδρυμα «Θεομήτωρ» η κ. Μιχαηλίδου δεν ανέφερε τίποτα για τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό (διοικητικό, τεχνικό και επιστημονικό) που αντιμετωπίζει το ίδρυμα παρά μας ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής (τίνος πράγματος;), αποσιωπώντας ότι αυτό έγινε με χρήματα που είχαν διασφαλιστεί από την προηγούμενη διοίκηση. Καμία κουβέντα για την λειτουργία του χώρου ως κέντρου αποιδρυματοποίησης. Με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν οι 24ωρες βάρδιες; Υπάρχει το επιστημονικό προσωπικο που απαιτείται; Οι ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα θα συνεχίσουν ή η λύση του συνεργείου καθαριότητας θα επανέλθει; Ολοι γνωρίζουμε τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλονται στους εργαζομένους. Το ίδιο ισχύει και για την  φύλαξη του χώρου. 

Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να ενημερώσει τους πολίτες της Λέσβου, αν υπάρχει οποιοδήποτε πλάνο για τη λειτουργία επιπλέον δομών σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκησης, όπως το γηροκομείο της Άντισσας που θα καλύπτει ένα μεγάλο πληθυσμιακό κομμάτι της Δυτικής Λέσβου, όπου υπάρχουν και εγκαταστάσεις που δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Αλλά όπως ακούσαμε υπάρχει πλήθος δομών…

Συνεχίζοντας θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες της κ. Μιχαηλίδου :

  • Τα Vouchers. Η αδιαφορία της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση του αρμοδίου Υπουργείου για την έγκαιρη προώθηση του προγράμματος των Vouchers για τους παιδικούς σταθμούς, φέρνει σε αδιέξοδο τους γονείς! Πόσες δωρεάν θέσεις για παιδιά θα υπάρξουν για να  μπορέσουν οι οικογένειες με μικρά παιδιά και στενά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια να κάνουν οικογενειακό προγραμματισμό;  Η απάντηση  στο ποιος θα πληρώσει , ακολουθεί το ερώτημα, γιατί δεν διεκδικήθηκαν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ που αφορούν την συγκεκριμένη κάλυψη αναγκών;
  • Η κυβέρνηση από 1/9/2022 καταργεί τη δυνατότητα αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 50% να καταλάβουν με αυξημένη μοριοδότηση το 10% των μόνιμων και αορίστου χρόνου θέσεων σε φορείς του δημόσιου. Διατηρείται μόνο το 5% των θέσεων για τέκνα, γονείς, συζύγους ή αδελφούς προσώπων με αναπηρία. Αυτή η επαίσχυντη ενέργεια αποδεικνύει για άλλη μια φορά την υποκρισία κυβερνώντων περί κράτους πρόνοιας και εκθέτει τους Υπουργούς και τα μεγάλα λόγια περί πρόσβασης στην εργασία και την ένταξη, αυτής της ευάλωτης ομάδας συνανθρώπων μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
  • Η «Νομοθετική Βιτρίνα», το νομοσχέδιο της ΝΔ για την Επιτροπεία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων αποτελεί αποποίηση ευθύνης του κράτους .Το Σχέδιο Νομού είναι σε λάθος κατεύθυνση και λογική διότι ολοκληρώνει τη λανθασμένη και σκόπιμη μεταφορά των ασυνόδευτων ανήλικων από το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όπου ανήκαν ως παιδιά που χρήζουν παιδικής προστασίας στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αναρμόδιο για θέματα παιδικής προστασίας, με πλήρη έλλειψη εμπειρίας και επιστημονικής γνώσης σε αυτόν τον τομέα.

Η υποκρισία λοιπόν περισσεύει...

Καλώς ορίσατε κ. Μιχαηλίδου ...ευχόμαστε να απολαύσατε το Σ/Κ στο όμορφο νησί μας...το τερπνόν μετά του ωφελίμου...

Μοιράσου το άρθρο!