Πολιτισμός

07/02/2011 - 12:47

Διόδια στον πολιτισμό από τον... Δημήτρη Βουνάτσο!!!

07/02/2011 ώρα 12:45

Σκληρή δήλωση από το Βασίλη Τεντόμα με αφορφμή μια συναυλία....

Ο κ. Βουνάτσος από την ημέρα της εγκατάστασής του στο δήμο Λέσβου δε παύει σε κάθε ευκαιρία (κοπές πίτας, άλλες εκδηλώσεις κλπ) να διεκτραγωδεί με τα μελανότερα χρώματα την οικονομική κατάσταση του δήμου Λέσβου.

Φαίνεται ότι θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο προετοιμάζει ψυχολογικά τους δημότες να έχουν πολύ χαμηλές προσδοκίες από τη νέα δημοτική αρχή σε όλους τους τομείς ευθύνης της και κυρίως ότι έτσι συνηθίζει τον κόσμο στην ιδέα ότι πρέπει να «βάλει το χέρι στη τσέπη» για υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, που μέχρι σήμερα θεωρούνται αυτονόητα σαν προσφερόμενες δωρεάν (βλέπε τροφεία παιδικών σταθμών κλπ).

Τη τακτική αυτή επανέλαβε ο κ. δήμαρχος και στη κυριακάτικη συναυλία -  αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα της Ορχήστρας του  Δήμου Λέσβου.

Παίρνοντας το «προσφιλές» σε αυτόν μικρόφωνο, πριν την έναρξη της συναυλίας, ούτε λίγο ούτε πολύ υπονόησε «εμμέσως πλην σαφώς» ότι αυτή η συναυλία ίσως να είναι η τελευταία χωρίς εισιτήριο, γιατί όπως είπε «ο δήμος χρωστάει σήμερα 17 νοίκια για το στέκι της Ορχήστρας».

Σαν ιδρυτικό μέλος αυτής της ερασιτεχνικής προσπάθειας, που 27 χρόνια τώρα έχει τιμήσει τον τόπο μας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και αποτελεί κυριολεκτικά μία όαση μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα υποκουλτούρας και πολιτισμικής παρακμής, θέλω να του πω να βγάλει από το μυαλό του μια τέτοια ιδέα.

Αντί να κάνει τέτοιες σκέψεις ο κ. Βουνάτσος ας ενημερωθεί για τον πλούτο και τη ποιότητα της καλλιτεχνικής προσπάθειας του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη και των συνεργατών του (μιας και αναγνώρισε στην ομιλία του με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι μέχρι τώρα του ήταν σχεδόν άγνωστη) και ας αποφασίσει να σταθεί αρωγός για μια εξίσου επιτυχημένη συνέχεια.

Η καθιέρωση εισιτηρίου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της αυτοδιοίκησης αποτελεί προσβολή και «ύβρη» για τους ερασιτέχνες εργάτες της τέχνης και εν προκειμένω για τους  μουσικούς και τραγουδιστές της Ορχήστρας του Δήμου Λέσβου, που με πλήρη ανιδιοτέλεια αλλά και ζηλευτό επαγγελματισμό όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν το ταλέντο και τον ελεύθερο χρόνο τους στην υπηρεσία του πολιτισμού.

Πέρα από αυτό όμως μια τέτοια «απονενοημένη» ενέργεια το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα που θα έχει είναι να μεταφέρει και στο νησί της Λέσβου το πανελλαδικό, κίνημα κατά των διοδίων «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Τοπική αυτοδιοίκηση και ερασιτεχνική δημιουργία δεν μπορούν να συμβιβαστούν με «διόδια στον πολιτισμό».

 

ΥΓ. Καλό είναι οι τοπικοί μας άρχοντες να βάλουν στο λεξιλόγιο και κυρίως στη

λογική τους τη λέξη διεκδίκηση. Ο κόσμος δεν τους εξέλεξε για συνεργάτες της Τρόίκα και διεκπεραιωτές του Μνημόνιου αλλά για προασπιστές των συμφερόντων του απλού πολίτη.

Μοιράσου το άρθρο!