Πολιτισμός

20/06/2011 - 15:42

Mε επιτυχία οι εκδηλώσεις «Μέρες Αϊβαλιού στη Μυτιλήνη»-O.N.Γιακαλής στο 1ο Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις «Μέρες Αϊβαλιού στη Μυτιλήνη» που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της μαρίνας της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του «1ου Ελληνοτουρκικού Φεστιβάλ». Οι εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί να διοργανώνονται κάθε χρόνο εναλλάξ μεταξύ των γειτονικών πόλεων, αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους Μυτιληνιούς και τους Τούρκους επισκέπτες. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής και ο Δήμαρχος Αϊβαλί κ. Hasan Bulent Turkozen στην κοινή τους συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή 17/6 το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου, εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτές που αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία γέφυρας φιλίας μεταξύ των κατοίκων των απέναντι παραλίων, θα συμβάλλουν και σε μία εμπορική συνεργασία των δύο πλευρών.

Στην τελετή έναρξης του 1ου Ελληνοτουρκικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται από την εταιρεία «Αρχιπέλαγος» στο χώρο της μαρίνας της Μυτιλήνης, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, εγκαινιάζοντας την Παρασκευή 17/6 την έκθεση που φιλοξένησε χιλιάδες επισκέπτες από τη Λέσβο, αλλά και από τα απέναντι παράλια.

Ο κ. Γιακαλής επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα της έκθεσης συνομιλώντας με τους Έλληνες και Τούρκους επιχειρηματίες που βρίσκονταν εκεί, ενώ τιμήθηκε από τους διοργανωτές του φεστιβάλ με πλακέτα, ως ο μακροβιότερος αιρετός στην αυτοδιοίκηση της Λέσβου.

Ας σημειωθεί πως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της, το οποίο επισκέφτηκαν εκατοντάδες πολίτες, λαμβάνοντας πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου για τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!