Πολιτισμός

14/05/2012 - 12:13

Φεστιβάλ "Ρυθμός και Κίνηση στον Μόλυβο" (Μoving in Molyvos)

yle="text-align:justify;">Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ξεκινάει μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις οποίες οργανώνει η Ομάδα Πολιτισμού που έχει συσταθεί από τον Φορέα.

     Το ξεκίνημα θα γίνει από το φετινό καλοκαίρι, με τη θεσμοθέτηση

του φεστιβάλ «Ρυθμός και Κίνηση στον Μόλυβο» (Μoving in Molyvos)

που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7,8,9 Ιουνίου. Στόχος μας είναι από την επόμενη χρονιά το φεστιβάλ να γίνει εβδομαδιαίο.

 

     Εδώ και πολλά χρόνια στον Μόλυβο , λειτουργούν με μεγάλη συμμετοχή τέσσερις ομάδες Γιόγκα. Η ομορφιά του φυσικού μας περιβάλλοντος, το μοναδικό φως και η ιδιαίτερη ενέργεια του τόπου μας, είναι οι λόγοι για τους οποίους οι σχολές αυτές δραστηριοποιούνται εδώ.

     Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, του οποίου η φιλοσοφία για τον τουρισμό είναι η μεγέθυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση τουριστών με εναλλακτικά ενδιαφέροντα, σε συνεργασία και με τις τέσσερις ομάδες Γιόγκα, αλλά και με τον Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Ο Μολύβος», θεσμοθετεί από φέτος αυτό το φεστιβάλ ρυθμών από όλο τον κόσμο.

    Στα εργαστήρια του προγράμματος εκτός από Γιόγκα μπορείτε να συμμετάσχετε, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των €5 ανά δράση, στα παρακάτω: Yoga, Nia, Tai chi, Qigong, Υδροθεραπεία, Θεραπευτικοί χοροί και τραγούδια, Οργανωμένοι περίπατοι, Μαθήματα ελληνικών, Μαθήματα παραδοσιακών χορών και Οριεντάλ.

    Παράλληλα, θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες θα είναι δωρεάν όπως, Καλωσόρισμα στην παραλία, Ηλιοβασίλεμα με ούζο και σαντούρια στο Κάστρο, Μαθήματα ελληνικών, Ελληνική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς, Έκθεση ζωγραφικής από τοπικούς καλλιτέχνες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα, οι ώρες των εργαστηρίων, οι παράλληλες εκδηλώσεις, οι όροι συμμετοχής και οι τρόποι επικοινωνίας βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.movinginmolyvos.com . Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε για οποιαδήποτε πληροφορία με το γραφείο του Φορέα, στο τηλέφωνο 2253071990.

     Να σημειωθεί ότι η σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων, για φέτος, γίνεται εθελοντικά. Τα έσοδα από το συμβολικό εισιτήριο συμμετοχής θα διατεθούν, αφενός για τη στήριξη οικογενειών που δυσκολεύονται λόγω οικονομικής κρίσης και αφετέρου για λογαριασμό του Φορέα για τη στήριξη της επόμενης διοργάνωσης του φεστιβάλ.

Μοιράσου το άρθρο!