Πολιτισμός

17/09/2022 - 17:40

100 χρόνια μετά... Εκδήλωση μνήμης στη Σκάλα Λουτρών (φωτο)

«100 χρόνια μετά, οι απόγονοι των προσφύγων δεύτερης, τρίτης, τέταρτης και πέμπτης γενιάς,  είμαστε όλοι εδώ, σε μια επέτειο μνήμης, για να καταθέσουμε ένα στεφάνι σ αυτό εδώ το μνημείο για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, και θα είμαστε νοερά μαζί τους και σήμερα και αύριο και πάντα, γιατί όπως λέει και ο νομπελίστας ποιητής Γ. Σεφέρης «…λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον…».

   Αυτά είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μπροστά στο μνημείο «Μικρά Ασία πατρίδα της ψυχής μας» της Σκάλας Λουτρών, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Δημοτικό σχολείο και την κοινότητα Λουτρών, παρουσία αρκετών κατοίκων της περιοχής μας. Είχε προηγηθεί η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και αρτοκλασίας από τον ιερέα κ. Ευστράτιο Κομνηνό και κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Β. Μαμώλη, την διευθύντρια του Σχολείου κ. Ε. Χιωτέλλη και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δ. Παπαχρυσό. 

   Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγινε διανομή του επετειακού περιοδικού του Συλλόγου σε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους του σχολείου και προσφέρθηκε καφές και αναψυκτικά στην παρακείμενη καντίνα από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Λουτρών. 

Μοιράσου το άρθρο!