Πολιτισμός

11/11/2021 - 12:51

17η Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο - Πως τροποποιείται το πρόγραμμα

up date  διαβάστε:

Έκτακτο - Ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις στην Αγιάσο για τη γιορτή κάστανου

 

 

Κυριακή 14/11/2021

Φέτος, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή στο νησί μας λόγω της έξαρσης της πανδημίας και επειδή πρέπει να εξασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η προστασία της δημόσιας υγείας, το πρόγραμμα της 17ης Γιορτής Κάστανου τροποποιείται ως εξής:

Μέσα στο χωριό δεν θα ανάψουν φουφούδες και καζάνια για το ψήσιμο – βράσιμο κάστανων, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των εκδρομέων.

Κάστανα θα προσφέρονται δωρεάν στον κόσμο μόνο σε τέσσερις υπαίθριες τοποθεσίες: α) Στον Αι Γιάννη, β) στο Φολίδι, γ) στα Μπιτζίλια, απ’ όπου διέρχονται οι πεζοπορικές διαδρομές στον καστανιώνα, καθώς επίσης και δ) στο γνωστό εξοχικό θέρετρο του Αι Δημήτρη. Στόχος είναι να αποσυμφορηθεί ο αστικός ιστός και ιδιαίτερα το ιστορικό-εμπορικό κέντρο του οικισμού και να διοχετευθεί ο κόσμος στο βουνό, που αυτή την εποχή προσφέρεται για περιπατητικές διαδρομές.

Για τους ίδιους λόγους δεν θα γίνουν οι αρχικά προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέσα στο χωριό (χορευτικές δράσεις, εκθέσεις, κλπ), εκτός από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου που θα παρουσιάσουν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα παραδοσιακών σκοπών στο Δημοτικό Πάρκο.

Το Σάββατο, 13/11/2021, κινητά συνεργεία της Κοινότητας Αγιάσου θα διανείμουν δωρεάν κάστανα σε σακουλάκια (ατομικές συσκευασίες) σε χωριά της λεσβιακής υπαίθρου. Πάνω σε κάθε συσκευασία θα υπάρχει αυτοκόλλητο με εφαρμογή qrcode, την οποία όταν τη σκανάρετε με το κινητό σας θα σας κάνει διαδικτυακή περιήγηση στον καστανιώνα (Προσφορά του visit agiasos). Έτσι, αν επιλέξετε να μην επισκεφθείτε φέτος την Αγιάσο, μπορείτε να ξεναγηθείτε νοερά στις φυσικές της ομορφιές.

Παρακαλούμε τους επισκέπτες να τηρούν όλα τα ενδεικνυόμενα υγειονομικά μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός των κλειστών χώρων.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

17ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!