Πολιτισμός

03/07/2012 - 12:48

1ο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μυτιλήνης

m>Ένα νέο φεστιβάλ, τo 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μυτιλήνης ξεκινάει από φέτος στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου στις Οπτικοακουστικές Τέχνες του πανεπιστημίου Αιγαίου, από τις 13 ως τις 18 Ιουλίου στο αρχοντικό Γεωργιάδη. 

Η Μυτιλήνη φιλοξενεί το ντοκιμαντέρ. Το κινηματογραφικό είδος που γνωρίζει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια, τώρα και στη Μυτιλήνη σε ένα νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Το 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μυτιλήνης ξεκινάει από φέτος, σε διοργάνωση του  Θερινού Σχολείου στις Οπτικοακουστικές Τέχνες και Επικοινωνία του πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ προβάλλει αναγνωρισμένες ταινίες ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους μετά από επιλογή και συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Πλήρες πρόγραμα στο  https://audiovisual2012.pns.aegean.gr

(ενότητα «events»)

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, το Φεστιβάλ φιλοξενεί τον εκ Μυτιλήνης ορμώμενο σκηνοθέτη-παραγωγό Λάκη Παπαστάθη και τα ντοκιμαντέρ που έχει δημιουργήσει στο πλαίσιο της εκπομπής «Παρασκήνιο», η οποία προβάλλεται εδώ και δεκαετίες από την ΕΡΤ. Θα παρευρεθεί και θα προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

O Λάκης Παπαστάθης θα παρευρεθεί στην προβολή των ντοκιμαντέρ του,ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας 16 Ιουλίου στις 09 00 θα μιλήσει σε διάλεξη ανοιχτή στο κοινό στο Λόφο Πανεπιστημίου, αμφιθέατρο Γεωγραφίας, στοπλαίσιο του Θερινού Σχολείου του Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!