Πολιτισμός

12/04/2014 - 17:24

1ο Σεμινάριο Κρητικών χορών με τον Γιάννη Μεγαλακάκη

Η Σχολή χορού του χριστιανικού κέντρου νεότητος διοργανώνει σεμινάριο κρητικών χορών από το Γιάννη Μεγαλακάκη .Ο ενδιαφερόμενος θα διδαχτεί σε υψηλό επίπεδο χορούς από ολόκληρη την Κρήτη,αυτοσχεδιασμούς-φιγούρες,θα γνωρίσει την κρητική παραδοσιακή μουσική,τους καλλιτέχνες,την μαντινάδα,τα μουσικά όργανα και το σημαντικότερο θα μάθει να εκφράζει την ψυχή του μέσα από τον χορό.
*Δευτέρα 5 Μαΐου.

*Εγγραφές 3.00 μ.μ -3.30 μ.μ.
*Τιμή συμμετοχής 20 ευρώ
* Για την καλύτερη ροή του προγράμματος η προσέλευση να γίνεται μισή ώρα πριν από την έναρξη.
*Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:6947111990 και 6970088837
*Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται μόνο τηλεφωνικά

Η μεθοδολογία μας στα σεμινάρια έχει στόχο την ουσιαστική προσέγγιση της έννοιας της παράδοσης σε πολλές πτυχές της.Στον χορό πρώτα από όλα,την φιλοσοφία του κρητικού χορού,την μουσική,τον στίχο,τους καλλιτέχνες,την ιστορία και πολλά άλλα.
Διδάσκουμε πάνω απο 20 κρητικούς χορούς που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη,πολλές παραλλαγές των χορών,πολλές φιγούρες και αυτοσχεδιασμούς και τον τρόπο δημιουργίας αυτοσχεδιασμό.Στόχος μας είναι να συγκινήσουμε και να εμπνεύσουμε τους χορευτές μας ανεξάρτητα το χορευτικό τους επίπεδο και την καταγωγή τους.
Στοχεύουμε στο σεμινάριο ο χορευτής,να συνειδητοποιήσει το συγκλονιστικό αίσθημα της δημιουργίας μέσω του κρητικού χορού.
Δεν μας αφορά απλά να μάθει βήματα κάποιων χορών αλλά να νιώσει μέσα του την βαρύτητα και την πραγματική διάσταση της τέχνης και της ιστορίας του κρητικού χορού.Γιάννης Μεγαλακάκης.

Μοιράσου το άρθρο!