Πολιτισμός

06/09/2011 - 10:09

23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Για 23η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Χίο η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Από τις 7 έως τις 16 Οκτωβρίου 24 ερασιτεχνικοί θίασοι του Αιγαίου θα δώσουν παραστάσεις με την με σημαντική συμβολή του Δήμου Χίου και με κύρια χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ήταν άμεση η ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα κ. Χαλκιώτη και η διοργάνωση στηρίχτηκε από παράγοντες της Χίου, όπως ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινούδης και η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.

 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στο κινηματοθέατρο ΠΕΚΕΒ στο Βροντάδο και στο Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς, προκειμένου να «απλωθεί» η Συνάντηση σε χώρους πέραν της πόλης. Οι παραστάσεις αυτές θα συνδυασθούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια θεατρικής παιδείας από αξιόλογους ανθρώπους του θεάτρου, αλλά και δρώμενα όπως είναι η «Αιγαιοπελαγίτικη Συνάντηση χορών… και γεύσεων» που θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου από την Απλωταριά και θα τελειώσει το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Erytha». Επίσης θα γίνει και ένα μικρό αφιέρωμα στο συγγραφέα Μπάμπη Τσικληρόπουλο, που χάθηκε πρόσφατα, με αφορμή την παρουσίαση δύο έργων του από ομάδες του Αιγαίο.

Τη Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου θα τιμήσουν με την παρουσία τους δύο αξιόλογοι άνθρωποι του θεάτρου, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ, που θα μιλήσει με θέμα «Η μεταμφίεση στη θεατρική πράξη, αλήθεια ή ψέμα» και ο σκηνοθέτης και δάσκαλος του Εθνικού Θεάτρου Πέτρος Σεβαστίκογλου που θα διδάξει στους ερασιτέχνες «Τεχνικές και μεθόδους προετοιμασίας, προσέγγισης και ερμηνείας ενός ρόλου». Στο δεκαήμερο της Συνάντησης θα επισκεφθούν τη Χίο περίπου 400 άτομα από 16 νησιά του Αιγαίου και με την παρουσία τους θα αποτελέσουν τονωτική ένεση για την τοπική κοινωνία, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις με σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Μοιράσου το άρθρο!