Πολιτισμός

23/08/2020 - 21:00

Το 4ο Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Φιλίππων ανεβάζει την Κασάνδρα στη Λέσβο

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Αθλητισμού & Τουρισμού Νήσου Λέσβου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου παρουσιάζουν την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 21:00 στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μέσων την παράσταση Κασσάνδρα. Μια παράσταση του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Φιλίππων, αμέσως μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ. 

Ερμηνεία: Λουκία Μιχαλοπούλου

Δραματουργική επεξεργασία / Σκηνοθετική επιμέλεια: Λουκία Μιχαλοπουλου, Χρήστος Τζιούκαλιας

Μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του αρχαίου δράματος είναι η Κασσάνδρα, η παράσταση προσπαθεί να εξερευνήσει τον χαρακτήρα της μέσα από διαχρονικά θραύσματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ​να σκιαγραφήσει μια βιογραφία για την παράφορη μάντισσα του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Πέρα από τη φιλολογία, η Κασσάνδρα αποτελεί ένα μεγάλο αίνιγμα για τον ηθοποιό. Πώς προσεγγίζεις σκηνικά μια τόσο οριακή προσωπικότητα; Τι εργαλεία χρησιμοποιείς για να αποδόσεις τη Θεόπνευστη μανία της; Μια μάντισσα που δεν τη πίστεψε ποτέ κανείς. Παγιδευμένη στον θεό του φωτός Απόλλωνα.

Η χρήσης μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Θέσεις περιορισμένες. Μπορείτε να προμηθεύεστε αποκόμματα ελευθέρας εισόδου από την ΕΦΑ Λέσβου και από το πωλητήριο στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, ώρες 10-12.

Μοιράσου το άρθρο!