Πολιτισμός

27/09/2017 - 16:10

5ο AegeanDocs – Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ. Αναλυτικά το Πρόγραμμα / 1-6 Οκτωβρίου 2017

&n

bsp;

Αυτή την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ανοίγει η αυλαία του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Aegean Docs2017 που οργανώνουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου, δίνοντας την ευκαιρία μέχρι τις 6 Οκτωβρίου στους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, από τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο μέχρι τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους και τις Οινούσες να παρακολουθήσουν ταινίες ντοκιμαντέρ δημιουργών από όλο τον κόσμο. Φέτος στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν 9 ξεχωριστές ταινίες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Κονγκό, την Ουκρανία και την Τουρκία, ενώ θα παρουσιασθεί μεγάλο αφιέρωμα του AegeanDocs5 στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Η ταινία «Stringless» θ’ ανοίξει την Κυριακή 1η Οκτωβρίου το φεστιβάλ, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Επίσης διεθνής πρεμιέρα θα κάνουν στο AegeanDocs οι ταινίες για το προσφυγικό που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των σεμιναρίων Home New Home.

Οι 70 ταινίες είναι οργανωμένες σε 6 μεγάλα Αφιερώματα:

* 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Με καλεσμένους τους Φώτο Λαμπρινό, Η Μεγάλη Ουτοπία, (Ουκρανία, Ελλάδα), Polya Moshenska Tsvetayeva & Mayakovsky (Streets) -, (Ουκρανία, Ελλάδα), - Mina Mileva και Vesela Kazakov Τhe Beast is still alive, (Βουλγαρία).
* Μεγάλο αφιέρωμα στην Εκπαίδευση, με δέκα ελληνικές και ξένες ταινίες σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Το αφιέρωμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος
 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση
 » και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
* Δικαιώματα των Γυναικών, με πέντε ταινίες
*  Μνήμη-Ιστορία, με δέκα ταινίες
* Αθλητισμός, με πέντε ταινίες
*  Home New Home -Αφιέρωμα στο προσφυγικό με 20 ταινίες, που δημιούργησαν πρόσφυγες, μετανάστες και εθελοντές κινηματογραφιστές σε έξη περιοχές Λέσβος, Αττική, Σμύρνη (Τουρκία), Αμάν (Ιορδανία), Τύρος (Λίβανος), Ραμάλα-Γάζα (Παλαιστίνη). Αυθεντικές μαρτυρίες και δημιουργίες από τα εργαστήρια ντοκιμαντέρ του StoryDoc.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για Μυτιλήνη (Δημητικό Θέατρο / cine ΑΡΙΩΝ/ Εργατική Λέσχη/ Αρχειολογικό Μουσείο/ Θεατρικό Εργαστήρι Χρυσομαλούσας)  - Πλωμάρι - Αγία Παρασκευή

(κάντε κλικ στις επόμενες 3 καρτέλες για μεγέθυνση) 

Μοιράσου το άρθρο!