Πολιτισμός

07/08/2021 - 08:08

Το 9ο Αρίων - Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου ανήκει στην ιστορία και... ξεχωριστές δράσεις στο 10ο

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου ο Αρίων Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου με συναυλία όλων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή.

 

Προηγήθηκαν τρεις συναυλίες στη γραφική αυλή του Δημαρχείου Μολύβου. Τρεις βραδιές με διαφορετικά μουσικά σύνολα που μετέφεραν το κοινό από την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση και το Μπαρόκ, στις παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και στα τραγούδια που ενέπνευσε στους συνθέτες η Ποίηση της Φύσης και του Έρωτα, από την Αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Παρόν στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου ήταν και το ελληνικό και ξένο ροκ με το συγκρότημα Ρεσάλτο.

 

Οι καλλιτέχνες που ταξίδεψαν στο Μόλυβο για να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους για τη μουσική και την καλλιτεχνική δημιουργία ήταν η τραγουδίστρια Αλεξάνδρα Πλέσσια, ο κιθαρίστας Κωνσταντίνος Μανωλκίδης, ο τσεμπαλίστας Γιώργος Βελισσαρίδης, ο ερμηνευτής πολίτικου λαούτου Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, η ερμηνεύτρια στο κανονάκι Έφη Ζαϊτίδου, ο Γερμανός κιθαρίστας Hubert Kaeppel, η σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου, μαζί με την καλλιτεχνική υπεύθυνη του Αρίωνα, κιθαρίστα Κορίνα Βουγιούκα.

 

Στη θέση των δράσεων της Ακαδημίας που δεν έγιναν λόγω των συνθηκών, ο Hubert Kaeppel, καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας, παραχώρησε διαδικτυακή διάλεξη που μεταδόθηκε ζωντανά από το Μόλυβο.

Το ερχόμενο καλοκαίρι ο Αρίων γιορτάζει το 10ο χρόνο του και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ετοιμάζει ξεχωριστές δράσεις τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τους συμμετέχοντες της θερινής ακαδημίας.   

 

Το 9ο Αρίων - Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου διοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Είχε την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Δυτικής Λέσβου της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου – ΕΤΑΛ, της Aegean Airlines, της Hellenic Seaways και άλλων τοπικών υποστηρικτών.

Μοιράσου το άρθρο!