Πολιτισμός

30/03/2014 - 08:32

Αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι

&n

bsp;Εκδήλωση – αφιέρωμα, στο εργατικό λαϊκό τραγούδι πραγματοποιήθηκε στο Στέκι Εργαζομένων & Ανέργων από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.) την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα.
 
 Στον χώρο παρευρέθηκαν και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση Στρατής Κόρακας, καθώς και η υποψήφια Δήμαρχος Νίκη Τσιριγώτη.
 
Στην ορχήστρα μουσική έπαιξαν ο Στέφανος Φευγαλάς και ο Περικλής Πάγκας, ενώ από την Διοίκηση του Π.Ε.Κ. την κεντρική ομιλία την έκανε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κελεπούρης όπου μεταξύ άλλων τόνισε:
«Εκ μέρους της διοίκησης του Π.Ε.Κ. σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στο εργατικό – λαϊκό τραγούδι και εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης που αναπτύσσει το Εργατικό Κέντρο για την ανεργία.
 
Στόχος μας είναι, όλοι εμείς που σήμερα δίνουμε το «παρών» σε αυτό το χώρο, να ενώσουμε τις φωνές μας σε τραγούδια της εργατικής τάξης, που είναι εμπνευσμένα από αυτή τη δύναμη που κινεί την κοινωνία και παράγει τον πλούτο.
 Να τραγουδήσουμε μαζί, τους καημούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης, να "γεμίσουμε τις μπαταρίες μας" για τη μεγάλη ταξική αναμέτρηση στις 9 του Απρίλη.
Συνάδελφοι, τους εργάτες όπου γης, δεν τους χωρίζουν σύνορα, τους ενώνει η ιστορική αποστολή της τάξης μας για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Έτσι και το εργατικό – λαϊκό τραγούδι δεν έχει σύνορα.

Τραγούδια - αποτυπώματα της εργατικής περηφάνιας, κόντρα στους διωγμούς, στα βάσανα, στις στερήσεις, στη φτώχεια, κόντρα στον ασφυχτικό κλοιό της λογοκρισίας, στην απαγόρευση.

            Τραγούδια που τραγουδήθηκαν από χιλιάδες διαδηλωτές σε πολιτικές και εργατικές συγκεντρώσεις, που αγαπήθηκαν από τον απλό λαϊκό άνθρωπο γιατί καλούν σε πάλη και ανατροπή, γιατί εκφράζουν την ελπίδα για καλύτερη ζωή.

            Ένα τέτοιο αφιέρωμα επιχειρούμε να κάνουμε απόψε στα εγκαίνια ενός χώρου που θέλουμε να αποτελέσει το στέκι της εργατικής τάξης των ανέργων και της νεολαίας του νησιού.

            Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Από τη μεριά μας να ευχηθούμε καλούς ταξικούς αγώνες δίνοντας το λόγο στη μουσική για να μας ταξιδέψει»

Μοιράσου το άρθρο!