Πολιτισμός

02/08/2011 - 14:10

Αφιέρωμα στον Αλέκο Πεσματζόγλου - Βράβευση Σταύρου Κρητικού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 1η Αυγούστου  το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης το αφιέρωμα στη μνήμη του Αλέκου Πεσματζόγλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011». Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Δημήτρης Κίνδερλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτισμική και ιδιαίτερα θεατρική προσφορά του Αλέκου Πεσματζόγλου  επί περίπου 40 χρόνια. Η ορχήστρα του Δήμου Λέσβου με τον μαέστρο Νίκο Τσιριγώτη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφήνοντας για ακόμη μία φορά άριστες εντυπώσεις στον κόσμο που παρακολούθησε τη συναυλία.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντική επιτυχία που σημειώνουν οι εκδηλώσεις του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011», τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στα χωριά, παρά την οικονομική δυσπραγία, δίνοντας έμφαση στη συνετή οικονομική διαχείριση των εκδηλώσεων αυτών από τον Δήμο Λέσβου. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, φορείς και πρόσωπα, για την προσφορά τους στις εκδηλώσεις του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011» που είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Λέσβου βράβευσε τον Πρόεδρο της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας (Sydney) Αυστραλίας Σταύρο Κρητικό για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι ομογενείς μας διαχρονικά για τη διατήρηση των εθίμων και του πολιτισμού της Λέσβου και γενικότερα της Ελλάδας. Ο Δήμαρχος πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Πρόεδρο της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας, την οποία, σημειωτέον, ίδρυσε ο ίδιος ο κ. Βουνάτσος κατά τις επισκέψεις του στην Αυστραλία τα έτη 1987 και 1988 σε συνεργασία με τις διοικήσεις των εκεί συλλόγων. Επίσης, τον κ. Κρητικό βράβευσε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής.

Μοιράσου το άρθρο!