Πολιτισμός

06/07/2017 - 06:42

Αφήγηση του παραµυθιού «Το ταξίδι της Χαλιµάς»

Το βιβλιοπωλείο Madamaδι διοργανώνει στο ΥaloYalo, στον Ασπροπόταµο Μανταµάδου, στη Λέσβο µια µαγική βραδιά, γεµάτη ιστορίες από τη Συρία.

Το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου, στις 8.30, θα ζωντανέψει το παραµύθι «Το ταξίδι της Χαλιµάς» που γράφτηκε για να κρατάει συντροφιά στα παιδιά των προσφύγων,.

Το βιβλίο γράφτηκε , µετά από έρευνα πάνω στις αραβικές παραδόσεις και τα λαϊκά αραβικά παραµύθια , σε συνεργασία µε εξειδικευµένο προσωπικό. Κεντρικός χαρακτήρας του παραµυθιού είναι η µικρή Χαλιµά, η οποία ξεκινάει ένα µεγάλο ταξίδι από την Χώρα του Ήλιου για να φτάσει στη Χώρα της Βροχής και να φέρει πίσω στην πατρίδα της τα σύννεφα και το νερό που τόσο λαχταρούν.

Στην πορεία της θα συναντήσει πολλούς ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν ο καθένας µε τον τρόπο του να φτάσει στον προορισµό της. Η αφήγηση του παραµυθιού θα γίνει από τη δηµοσιογράφο Ζωή Κοσκινίδου, δηµιουργό του online περιοδικού για το παιδικό βιβλίο «Κόκκινη Αλεπού», µαζί µε την Αθηνά Σουλογάνη, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου Madamaδι.

Την αφήγηση θα µπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε, από οποιοδήποτε σηµείο του κόσµου, µιας και θα γίνει παράλληλη προβολή της µέσα από τη σελίδα του βιβλιοπωλείου Madamaδι στο Facebook (https://www.facebook.com/madamadibooks/)

Μοιράσου το άρθρο!