Πολιτισμός

21/04/2023 - 11:33

Αγιασώτικη υποδοχή στους πρώτους τουρίστες που έφθασαν στο νησί μας

Ύστερα από πρόσκληση της  Ένωσης  Τουριστικών Πρακτόρων και του Επιμελητηρίου Λέσβου τα Σαντούρια  και το Χορευτικό τμήμα του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, 20 Απριλίου 2023, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και υποδέχτηκαν με παραδοσιακούς σκοπούς και χορούς τους πρώτους Ολλανδούς και Άγγλους επισκέπτες που έφτασαν στο νησί μας, ανοίγοντας επίσημα  την τουριστική περίοδο για το 2023.

Στο μικρό γλέντι που στήθηκε οι φιλοξενούμενοί μας χόρεψαν συρτό και καρσιλαμάδες, άκουσαν τα μελωδικά σαντούρια και γεύτηκαν  ντόπιους μεζέδες και ούζο. 

 

Η ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Λέσβου:

 

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες των δύο πρώτων πτήσεων charter για την επικείμενη τουριστική σεζόν στη Λέσβο. 

Το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου, το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Απριλίου 2023, διοργάνωσαν εκδήλωση υποδοχής για τους 100 επιβάτες από το Άμστερνταμ που έφτασαν με πτήση της εταιρίας Corendon και για τους 160 επιβάτες από το Στάνστεντ του Λονδίνου που έφτασαν με πτήση της εταιρίας Jet 2. 

Συγκεκριμένα στο χώρο των αφίξεων του Αερολιμένα «Οδυσσέας Ελύτης», είχε στηθεί μπουφές με παραδοσιακά λεσβιακά εδέσματα και κεράσματα, όπως λαδοτύρι Μυτιλήνης, γκιουζλεμέδες, πιτάκια με ελιά, ούζο κ.α., ενώ τους επισκέπτες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία παιδιών από το Αναγνωστήριο Αγιάσου, παίζοντας παραδοσιακά σαντούρια και χορεύοντας τοπικούς παραδοσιακούς χορούς με τους επισκέπτες.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τόνωσης και προώθησης του τουρισμού της Λέσβου, με τους τουρίστες να έχουν αποκομίσει πολύ θετική εντύπωση από τα πρώτα κιόλας λεπτά της άφιξής τους στο νησί.

 

Το Επιμελητήριο Λέσβου ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή, ιδιαίτερα το Αναγνωστήριο Αγιάσου, για την συμβολή του στην διοργάνωση της εκδήλωσης, τις Ποτοποιοίες Σπέντζα, Βαρβαγιάννη και Ισιδώρου Αρβανίτη, για την θετική τους ανταπόκριση στο αίτημα για την προσφορά των ούζων, καθώς και τον Διευθυντή του Αεροδρομίου «Οδυσσέας Ελύτης».

a

a

Μοιράσου το άρθρο!