Πολιτισμός

22/07/2022 - 07:30

Αναβολή εκδηλώσεων - Ιούλιος με το «Κιρκινέτσι» - 3 εκδηλώσεις

 

Το «Κιρκινέτσι» αναβάλει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις

 

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα «Μικρασιατική πατινάδα» στα σοκάκια της γειτονιάς και ο προγραμματισμένος για την Τετάρτη ιστορικός περίπατος στο κάστρο της Μυτιλήνης

 

Αναβάλλεται λόγω της συνεχιζόμενης δασικής πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο, για ημερομηνία που θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα, η προγραμματισμένη για σήμερα «Μικρασιατική πατινάδα» που είχε προγραμματίσει να πραγματοποιηθεί με αφορμή τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι». Η πατινάδα θα ξεκινούσε στις 7 το απόγευμα αμέσως μετά τη λήξη του εσπερινού στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη γωνία της οδού Θέμιδος 23 με την πάροδο Θέμιδος (στη θέση «Κυπαρίσσι» στο Κιόσκι).

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» σε συνεργασία με το Χορευτικό Όμιλο Μυτιλήνης «Οι Αιολείς» που συμμετέχει στη δράση θα προγραμματίσουν άλλη ημερομηνία για την πραγματοποίηση της πατινάδας η οποία και θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

 

Επίσης αναβάλλεται για την Τρίτη 2 Αυγούστου λόγω έκτακτων υπηρεσιακών υποχρεώσεων του συμμετέχοντος στην πολιτιστική δράση Εφόρου Αρχαιοτήτων Παύλου Τριανταφυλλίδη, ο προγραμματισμένος για την Τετάρτη 27 Ιουλίου ιστορικός περίπατος στο εμβληματικό πάνω κάστρο της πόλης.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν επίσης έγκαιρα.

 --------

 

αρχική ανάρτηση 

 

Τρεις εκδηλώσεις μέσα στον Ιούλιο από το Σύλλογο κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «ζωντανεύουν» τα σοκάκια στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τα μνημεία, τις μνήμες και την ιστορία τους

 

Τρεις εκδηλώσεις ανακοινώνει σήμερα ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο,  ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» στα πλαίσια των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του.

 

- Την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 7,30 το απόγευμα στο πάρκο του Αι Γιάννη του Αρμένη στην Κουλμπάρα παράσταση με «παραμύθια και μουσικές της Μικρασίας» από τη Νάσια Δαφιώτη και το Γρηγόρη Μολυβιάτη. Μια δράση για παιδιά και όχι μόνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

- Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα και αμέσως μετά τη λήξη του εσπερινού στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη γωνία της οδού Θέμιδος 23 με την πάροδο Θέμιδος (στη θέση «Κυπαρίσσι» στο Κιόσκι) θα ξεκινήσει η «Μικρασιάτικη πατινάδα». Ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης «Οι Αιολείς» μαζί με όλους όσους θα ήθελαν να την παρακολουθήσουν, θα δώσουν μια «μετακινούμενη» στα σοκάκια της γειτονιάς παράσταση με χορούς και τραγούδια της Μικρασίας.

 

- Την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 6.30 το απόγευμα ιστορικός περίπατος στο εμβληματικό πάνω κάστρο της πόλης.

Με «ξεναγό» τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, θα περπατήσουμε στο πάνω κάστρο της Μυτιλήνης γνωρίζοντας άγνωστα σημεία της μακραίωνης ιστορίας του. Θα επισκεφθούμε αναστηλωμένα πρόσφατα και παλιότερα σημεία του, άγνωστα τμήματα του  ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα ανασκαφικά ευρήματα και τη σημασία τους.

Η αφετηρία του ιστορικού περιπάτου θα είναι στις 6.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών 8ης Νοεμβρίου και Γατελούζων (απέναντι από τια σπίτια των Αξιωματικών – ΣΟΑ) στο Κιόσκι.

 

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους και για τον Αύγουστο αλλά και για το Σεπτέμβριο.

Οι εκδηλώσεις αυτές που φέτος είναι αφιερωμένες στην επέτειο εθνικής μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, θα ανακοινωθούν οι μεν του Αυγούστου στα τέλη Ιουλίου, οι δε του Σεπτεμβρίου στα τέλη Αυγούστου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!