Πολιτισμός

25/07/2020 - 21:00

«Αναγνώσεις» σε Σκάλα Ερεσού και Μυτιλήνη - Με τους Δανάη Μιχαλάκη και Ιωάννη Αθανασόπουλο

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Αθλητισμού Τουρισμού νήσου Λέσβου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου συνδιοργανώνουν στην πατρίδα της Σαπφούς και του Θεόφραστου, το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 21.00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ερεσού στη Σκάλα, μια πρωτοποριακή και εξόχως ιδιαίτερη εκδήλωση για τα πολιτιστικά δρώμενα της Λέσβου με τίτλο «Αναγνώσεις»

Η Δανάη Μιχαλάκη και ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ερμηνεύουν αποσπάσματα έργων των Στρ. Μυριβήλη και Οδ. Ελύτη, σε μουσική συνοδεία από το Βασίλη Μοσκούρη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Κλεομένης Τζανέτος.

Η ίδια παράσταση, σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Τεριάντ, θα επαναληφθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 21.00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τεριάντ.

Μια θεατρική παρουσίαση βασισμένη σε κείμενα μεγάλων δημιουργών που άφησαν το στίγμα τους στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της Λέσβου.

Στη σκηνή, ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον συγγραφέα ή τον ποιητή, αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει μέσα απ’ τις δικές του περιπέτειες της ζωής σε αναμνήσεις και τοπία της Ελλάδας, να αντικρίσουμε την οπτική τους για τον κόσμο και την εποχή τους. Παραμένοντας, ταυτόχρονα, τόσο επίκαιροι. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στα αγέρωχα μνημεία του νησιού, αποσκοπώντας στο να προσδώσουν οι Αναγνώσεις αυτές, πολιτιστική αίγλη και να φέρουν σε επαφή τον κόσμο και τα δημιουργήματα.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο!